Ciudățenie cum nu s-a mai văzut: un bebeluș are trei părinți. Cum e posibil așa ceva?

Thursday, 11 April 2019, 14:55 Sursă: REALITATEA.NET

Aceasta e o premieră mondială în medicină: un bebeluș are trei părinți biologici. Va intra cu siguranță în cărțile de istorie, dar ce ne interesează e explicația pentru așa ceva. Conform primelor informații, medicii din Grecia și Spania sunt responsabili de așa ceva. Ei au creat "în eprubetă" un bebeluș din trei părinți biologici. Cum s-a ajuns la așa ciudățenie a naturii? 

Adaugă părerea ta

Bebelușul cu trei părinți biologici e rezultatul miracolului științei. Conform informațiilor de până acum, medicii au venit în ajutorul unei femei care avea probleme de infertilitate. Ea voia cu orice preț să devină mamă. Ideea pe care au avut-o medicii a fost una extraordinară și inedită.

Astfel, doctorii au făcut o fertilizare „in vitro" cu ovulul luat de la mamă, cu lichidul seminal de la tatăl copilului și cu un alt ovul obținut de la o donatoare. Rezultatul acestui experiment este un bebeluș perfect sănătos care s-a născut, pe data de 9 aprilie, în Grecia și care are trei părinți biologici.

Ce spun experții despre bebelușul cu trei părinți biologici

Doctorii speră că prin această metodă inedită vor putea revoluționa istoria medicinii și vor putea veni în ajutorul cuplurilor din toată lumea, care se confruntă cu probleme de infertilitate.

"Această metodă a fost dezvoltată pentru a ajuta familiile afectate de boli mitocondriale fatale, transmise de la mamă la copil, însă unii medici consideră că această tehnică ar putea crește șansele fertilizării "in vitro" în general. Femeia care a născut trecuse prin patru cicluri nereușite de IVF", au declarat medicii.

Experții din Marea Britanie sunt însă de altă părere, aceștia susțin că procedura respectivă nu ar mai trebui efectuată niciodată, deoarece ridică numeroase probleme de natură etică.

"S-ar putea să nu existe motive suficiente pentru a utiliza această metodă în cazurile în care nu există pericolul unei afecțiuni fatale", a explicat Tim Child, de la Universitatea din Oxford, conform HotNews.

Însă părerile exeperților sunt împărțite. Unii susțin că metoda folosită de doctorii din Grecia ridică probleme de natură etica. Alții afirmă că este o tehnică care poate revoluționa lumea.

"Dreptul inalienabil al femeii de a deveni mamă cu propriul material genetic a devenit realitate", a declarat dr. Panagiotis Psathas, președintele Institutului pentru Științele Vieții din Atena.