Magistrații din Maramureș, LOVITURĂ după ce parlamentarii le-au tăiat pensiile speciale

Wednesday, 29 January 2020, 22:48 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

Potrivit unui comunicat al Tribunalului Maramureș transmis, miercuri, judecătorii vor formula un punct de vedere privind adoptarea proiectului de lege vizând abrogarea dispozițiilor legale care consacră pensia de serviciu.

„La nivelul Tribunalului Maramureş a fost convocată, miercuri, Adunarea generală extraordinară a judecătorilor, în vederea formulării unui punct de vedere privind adoptarea proiectului de lege vizând abrogarea dispozițiilor legale care consacră pensia de serviciu. Judecătorii Tribunalului Maramureş au hotărât suspendarea activităţii de judecată pe perioadă nedeterminată, cu excepţia cauzelor urgente, măsură care operează începând cu data de 29 ianuarie. De asemenea, judecătorii Tribunalului Maramureş au stabilit că urmează a refuza participarea la constituirea Birourilor Electorale Judeţene în anul 2020 cu prilejul desfăşurării alegerilor locale şi parlamentare”, se arată în comunicat, citat de Mediafax.

Judecătorii Tribunalului Maramureş cer celor implicaţi în garantarea independenţei magistraţilor şi asigurarea normalei funcţionări a justiţiei ca serviciu public normarea activităţii judecătorilor prin raportare la volumul de activitate al judecătorilor din Uniunea Europeană și reconfigurarea situaţiei personalului din instanţe, atât prin adaptarea schemelor de personal - judecători şi personal auxiliar de specialitate, cât şi prin asigurarea ocupării tuturor posturilor vacante din sistem;

Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-01-29 23:05:57
Radu Teodor

Nu vor să muncească dați afară si angajați alții.. În Romănia nimeni nu este de neînlocuit.

2020-01-30 05:33:10
Trimiși in judecată pentru refus de serviciu legalmente datorat

Snatajul e infracțiune,iar comportarea magistrților este refuz de serviciu legalmente datorat,că eu nu au drept la grevă.Asa ca unde esti dle Rares Bogdan ,numai dl Drgnea va interesa ?

2020-01-30 06:07:15
Fără judecători ,poate am avea stat de drept,cț nu s-ar mai condamna dl Dragnea

Art. 202. - Reviste (4)din Legea 62/2011 Nu pot declara grevă: procurorii, judecătorii, personalul militar și personalul cu statut special din cadrul Ministerului Apărării Naționale, al Ministerului Administrației și Internelor, al Ministerului Justiției și din instituțiile și structurile din subordinea sau coordonarea acestora, inclusiv al Administrației Naționale a Penitenciarelor, al Serviciului Român de Informații, al Serviciului de Informații Externe, al Serviciului de Telecomunicații Speciale, personalul angajat de forțele armate străine staționate pe teritoriul României, precum și alte categorii de personal cărora li se interzice exercitarea acestui drept prin lege. Art. 203. - Reviste (2)

Alte articole din: Ultimele Stiri