Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Legea CARANTINEI este tergiversată la Senat. Social-democrații spun că analizează proiectul ”cât va fi nevoie”

Friday, 10 July 2020, 13:36 Sursă: Realitatea.NET

"Astazi era necesar sa adoptam aceasta lege in Senat! Orice zi este cost pentru sanatatea populatiei! PSD s-a hranit si azi din divergentele politice si sabotajul obisnuit la orice lege care ne-ar putea ajuta in aceasta criza sanitara. In loc sa se concentreze pe solutii, care sunt absolut absolut necesare in aceasta perioada, incerca sa amane dezbaterea si votul pe masuri si parghii pe care autoritatile trebuie sa le aiba rapid la indemana pentru a proteja sanatatea publica", a declarat Alina Gorghiu, vineri, pentru un site național.

La rândul său, președintele interimar al Senatului - Robert Cazanciuc a declarat ca proiectul Guvernului referitor la carantina si izolare va fi dezbatut de Comisia juridica "atat timp cat va fi nevoie".

El a precizat ca este necesar si un aviz al CSM, dat fiind ca este vorba si despre proceduri judiciare. Senatorul PSD a mai spus ca incepand de sambata va fi convocat plenul Senatului.

Proiectul Legii privind carantinarea şi izolarea, cu modificările PSD, a fost aprobat, joi seară, în Camera Deputaților, cu  266 de voturi "pentru", 11 împotrivă și 8 abțineri. Anterior, Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat raport favorabil proiectului, fiind acceptate mai multe amendamente propuse de PSD și convenite în urma discuţiei cu secretarul de stat Raed Arafat.


Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ