Vin zile de iarnă! PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Wednesday, 22 January 2014, 16:15 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

VREMEA va continua să se răcească, astfel că regimul termic se va situa în apropierea celui normal pentru data din calendar. Doar în sud-vestul şi parţial în centrul ţării valorile termice vor mai fi mai mari decât mediile climatologice, în schimb în nord-est acestea vor fi mai coborâte. Astfel, maximele vor fi cuprinse între minus 9 grade în nordul Moldovei şi 11 grade în vestul Olteniei.

Cerul va fi mai mult noros şi trecător se vor semnala precipitaţii slabe, local în nordul şi centrul ţării şi pe arii restrânse în rest. În Banat vor predomina ploile, iar în celelalte regiuni vor fi mai ales ninsori. Izolat se va depune polei. Vântul va avea intensificări la munte.

BUCURESTI
În Capitală temperatura continuă să scadă aşa că la amiază vom aveam în jur de 1 grad în termometre şi trecător vor cădea câţiva fugi de nea. În zori vor fi minus 2....0 grade şi lapoviţă.

MUNTE
La munte cerul va fi mai mult noros şi local se vor semnala precipitaţii slabe, predominant sub formă de ninsoare. Temperaturile de la amiază mai scad puţin faţă de ieri, astfel că vor fi 1 grad la Sinaia, 2 grade la Predeal, 2 grade la Păltiniş, tot 2 grade la Stâna de vale şi minus 3 grade sus pe Ceahlău. Vântul va avea unele intensificări, în special pe creste.

REGIUNI
În regiunile intracarpatice regimul termic este apropriat de cel normal la acestă dată, cu maxime între zero şi 3 grade, exceptând Banatul şi sudul Crisanei unde încă se vor mai înregistra maxime mai ridicate, 7 grade la Timişoara, 5 la Arad. Cerul va fi mai mult noros, răzleţ va ploua în Banat şi sudul Crişanei şi local vor fi precipitaţii slabe mixte în restul regiunilor. Izolat vor fi condiţii de polei.

În sudul ţării vremea are două feţe. În Oltenia şi vestul Munteniei temperaturile diurne vor fi peste mediile climatologice: 11 grade la Drobeta Tunu Severin, 9 la Târgu Jiu şi Craiova, 4 la Pitesti si 5 la Giurgiu, în conditii de cer noros. În estul Munteniei iarna îşi face simţită timid prezenţa: maximele sunt între minus 1 şi 2 grade şi pe arii restrânse îşi fac apariţia fulgii de zăpadă.

În Dobrogea, temperaturile sunt în scădere aşa că la amiază vor fi minus 1 grad la Tulcea şi 3 grade cu plus la Constanţa. Cerul va fi mai mult noros şi pe arii restrânse se vor semnala precipitaţii mixte slabe.

În Moldova, local ninsori slabe şi rece în jumătatea de nord, cu maxime de minus 8, minus 9 grade la Suceava si Botosani, minus 6 la Iasi şi Bacău. Câţiva fulgi de zăpadă pot să apară şi în jumătatea de sud dar nu e aşa de frig, minus 2, minus 3 grade la amiază la Focşani si Galaţi.


VREMEA PE 2 ZILE
Vineri, scăderea temperaturii continuă astfel că doar în regiunile intracarpatice mai rămâne puţin peste mediile multianuale; în restul ţării vorbim deja de o vreme rece pentru data din calendar. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între minus 11, minus 10 grade în nordul Moldovei la Suceava şi 7-8 grade în Banat la Timişoara. Cerul va fi mai mult noros şi pe spatii restrânse se vor semnala precipitaţii sub formă de ninsoare în Moldova şi la munte, mai mult ploi în Banat şi precipitaţii mixte în restul ţării. Seara şi noaptea precipitaţiile se vor accentua treptat în sudul ţării. Izolat vor fi depuneri de polei. Vântul va prezenta intensificări în zona montană, precum şi în jumătatea de sud a ţării.

În Capitală, vremea se va răci şi va fi în general închisă. Cerul va fi noros şi mai ales către seară vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare. Dimineata, minus 4, minus 3 grade. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de minus 1 grad.

Sâmbătă vremea va fi închisă şi se vor semnala precipitaţii pe arii extinse în majoritatea regiunilor. Vor fi mai ales ninsori, exceptând vestul şi sud-estul ţării, unde vor fi precipitaţii mixte. Izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va continua să aibă intensificări la munte şi în jumătatea de sud a ţării. Temperatura continuă să scadă. Maximele vor fi cuprinse între minus 13...minus 12 grade în nordul Moldovei şi 2-3 grade în Banat si Crişana.

În Bucureşti, vremea va fi închisă şi rece, temporar va ninge, iar vântul va avea intensificări. Dimineata, minus 7, minus 6 grade. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de minsu 4 grade.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: VREMEA