Robert Negoiţă renunţă la sala polivalentă din Parcul Titan, după protestele cetăţenilor

Thursday, 20 November 2014, 11:02, Sursă: REALITATEA.NET

Primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, a luat decizia de a renunţa la construirea unei săli polivalente în Parcul Titan, în urma protestelor cetăţenilor, anunţă un comunicat postat miercuri, pe site-ul primpriei. Cu doar câteva săptămâni în urmă, Negoiţă spunea însă cetăţenilor nemulţumiţi de construcţia sălii că pot să părăsească sectorul, dacă nu le convine situaţia.

Adaugă părerea ta

Sala polivalentă care ar fi urmat să fie construită în Parcul Titan va fi ridicată în altă parte. Primăria spune că a luat această decizie în urma protestelor cetăţenilor.

"In luna mai 2014, Primaria Sectorului 3 Bucuresti a cooptat Guvernul Romaniei, prin Compania Nationala de Investitii, intr-un proiect in valoare de 47.399.766 lei, care consta in construirea unei sali multifunctionale de spectacole cu 1.200 locuri ce urma sa fie construita pe o suprafata de 3.000 de metri patrati in Parcul Titan.

Proiectul acestui obiectiv, precum si modul in care el urma sa se integreze in parc a fost prezentat public pe www.primarie3.ro.  Acest proiect urma sa fie finantat in proportie de 90% de la bugetul de stat, de catre Compania Nationala de Investitii. Contributia primariei urma sa fie punerea la dispozitie a terenului respectiv si 10% din
valoarea proiectului. In urma mesajelor primite de la cetateni, Primaria Sectorului 3 a luat decizia sa sisteze derularea acestui proiect in Parcul Titan si sa analizeze relocarea lui pe un alt teren din sector. Primaria considera, de asemenea, ca o sala multifunctionala de spectacole in Sectorul 3 este un obiectiv necesar si asteptat de cetateni, dovada fiind numeroasele mesaje primite in acest sens. Pe de alta parte, una dintre prioritatile majore ale acestui mandat este extinderea spatiului verde, asa cum a fost comunicata in cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale din 2012, prioritate care este avuta in vedere permanent", anunţă un comunicat al Primăriei Sector 3.

Decizia primarului Robert Negoiţă vine la trei zile după alegerile prezidenţiale pierdute de Victor Ponta. Cu numai câteva săptămâni în urmă, Negoiţă le răspundea cetăţenilor nemulţumiţi de proiectul sălii într-un mod mult mai ferm, invitându-i să se mute în alt sector.