Coronavirus - România: 3613 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

RETROCEDARE de 3 milioane de euro pentru familia Banffy, după 15 ani de procese, la Cluj

Saturday, 18 January 2014, 12:19 Sursă: REALITATEA.NET

Fimele care ocupă acum clădirea retrocedată plătesc o chirie de aproximativ 11 euro pe metru pătrat. Suprafaţa utilă a imobilului este de peste 2.200 de metri pătraţi.

Marius Luca, avocatul familiei Banffy: "Am pus în executare sentinţa. Am solicitat tuturor persoanelor juridice din acel spaţiu să încheie cu noi contracte de închiriere".

"După părerea mea la ora actuală clădirea produce undeva intre 22.000 - 28.000 euro pe lună. Probabil că valoarea de piaţă a clădirii ar fi între 2,5 şi 3 milioane de euro", spune Anamaria Burcă, managerul unei agenţii imobiliare.

Cei cinci câştigători ai clădirii sunt moştenitorii contesei Maria Banffy, decedată în 1984. Alţi moştenitori ai aceleiaşi familii au solicitat retrocedarea Palatului Banffy, care adăposteşte Muzeul de Artă din Cluj-Napoca. În prezent, dosarul este în procedură internă de analiză administrativă la Consiliul Judeţean Cluj.

Bela Banffy explică: "Nu valoarea materială este primul aspect...să zic aşa, important pentru familie e că prin domnul avocat am reuşit să redobândim drepturile familiei".

Clădirea retrocedată deja a fost deţinută până acum de către o firmă de turism din Timişoara, care a închiriat spaţiile.

Alte articole din: LOCAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: LOCAL