Primarul din Târgu Mureș, declarații după care s-a autosesizat CNCD

Monday, 13 January 2020, 21:03 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

Nemulțumit de discuția privind dublarea alocației pentru copii, primarul din Târgu Mureș, Dorin Florea, vine cu o propunere șocantă. El spune că este nevoie de „introducerea obligatorie a unei anchete sociale pentru cuplurile care vor să aducă pe lume copii”.

Viitorii părinți ar trebui să facă dovada unui loc de muncă și a unei locuințe stabile, a unei situații financiare acceptabile. De asemenea, spune Florea, viitorii părinți trebuie să aibă un nivel de educație minim stabilit prin lege și, totodată, ar trebui stabilită o vârstă minimă la care un adult să devină părinte.

„În cazuri excepționale, în care totuși un cuplu care nu îndeplinește condițiile prezentate mai sus va avea un copil, consider că statul va trebui să preia copilul și să-i ofere condițiile corespunzătoare pentru dezvoltare (igienă, educație, hrană). În acest caz, indemnizația nu ar mai fi acordată părinților. Aceștia vor avea însă posibilitatea de a-și recupera copilul, după ce vor îndeplini condițiile prevăzute mai sus. Cred că nu este cazul să ne gândim să creștem demografia țării cu orice preț. În România există multe familii defavorizate (nu mă refer la persoane cu dizabilități), ci la cei apți de lucru care nu vor să muncească, la cei care aduc pe lume copii cu un singur scop: să aibă o sursă de venit. Aceste medii generează infracționalitate crescută, abandon, lipsă de educație etc”, scrie primarul din Târgu Mureș pe Facebook.

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) s-a autosesizat

CNCD s-a autosesizat după declarațiile primarului din Târgu Mureș pentru discurs de ură pe criterii de clasă socială și etnie, a declarat pentru HotNews.ro, șeful CNCD, Asztalos Csaba.

Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-01-14 11:25:31
MARIETA,MARIETA

Ii plina lumea de oameni cu idei.Sa omori un caine e pacat,dar sa omori un copil prin avort sau alte metode nu e pacat.De asta se plang occidentalii ca se depopuleaza.au acceptat avortui si alte metode sa nu aduca pe lume copii.Tara sa se ocupe sa dea de munca,sa deschida fabrici,nu sa le inchida

Alte articole din: Ultimele Stiri