Primăria a spus că nu are bani pentru luminiţele de Crăciun. Ce au decis locuitorii e incredibil

Wednesday, 02 December 2015, 16:27 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Aşadar, locuitorii din Ploieşti s-au mobilizat pe Facebook pentru pune la cale un plan de acţiune, aşa încât oraşul să nu rămână neîmpodobit de Crăciun şi Revelion.

Evenimentul "Împreună decorăm Ploieştiul" urmează să aibă loc pe 12 decembrie.

"Având în vedere că Primăria Ploieştiului consideră că cetăţenii oraşului Ploieşti nu merită sărbători ca până acum, trebuie neapărat să le arătăm că cetăţenii vor altfel. Hai să ieşim începând de sâmbătă 12 decembrie orele 15.00- 17.00 să decorăm cum putem centrul Ploieştiului", se precizează pe reţeua de socializare.

"Fiecare va aduce ceea ce poate (globuleţe, instalaţii de pom). Împreună vom decora pomii din centrul oraşului cu respectivele obiecte aduse de voi. Ruşine municipalităţii care sub pretextul lipsei mijloacelor financiare a refuzat pentru prima data din anul 2000 decorarea Ploieştiului. Suntem Generaţia care nu poate fi cumpărată", mai explică iniţiatorii proiectului.

Deşi  viceprimarul cu atribuţii de primar Iulian Teodorescu şi viceprimarul Iolanda Bazavan nu au comentat pe marginea acestui subiect, directorul SC Servicii de Gospodărire Urbană (SGU) Ploieşti, firmă care aparţine Consiliului Local Ploieşti şi care se ocupă de întreţinerea domeniului public, a afirmat că autorităţile au încercat să organizeze o licitaţie pentru atribuirea unui contract privind iluminatul festiv, dar suma de 200.000 de lei, care este de câteva ori mai mică decât sumele alocate în anii trecuţi pentru iluminatul de sărbători, nu a fost suficientă.

Astfel, directorul SGU Ploieşti, Donald Constantin, a explicat pe Facebook faptul că în luna august Regia Autonomă de servicii Publice, instituţie aflată în subordinea Primăriei Ploieşti, a estimat că valoarea montării şi întreţinerii instalaţiilor este de 750.000 de lei, iar demontarea costă 500.000 de lei. Ulterior, viceprimarul cu atribuţii de primar Iulian Teodorescu a considerat că estimările sunt "supraevaluate". În aceste condiţii, prin hotărâre a Consiliului Local Ploieşti de la bugetul local s-a alocat pentru iluminatul festiv suma de 200.913,74 lei, TVA inclus.

"În urma unor noi dezbateri, s-a stabilit ignorarea experienţei administrative a anilor precedenţi în bugetarea acestei activităţi, municipalitatea hotărând că trebuie renunţat la montarea figurinei 3D Moş Crăciun şi menţinerea alocării sumei de 200.000 lei. Rezultatul licitaţiei a fost acela că singura firmă care s-a înscris a depus o ofertă cu o valoare dublă faţă de bugetul alocat, de 383.160 lei, cu TVA inclus . Practic, licitaţia a fost anulată. Din păcate, aceasta este situaţia cu care ne-am confruntat, în ciuda eforturilor noastre de a soluţiona această problemă încă din luna august", a explicat acesta.

De asemenea, Donald Constantin şi-a exprimat dezamăgirea faţă de această situaţie.

"Pe această cale, vreau să îmi exprim dezamăgirea pentru că şi eu, la rândul meu, am copii şi regret că băieţii mei şi ceilalţi micuţi nu se vor bucura de iluminatul festiv în Ajun de Moş Nicolae. De aceea, transmit cetăţenilor faptul că facem tot ce depinde de noi să montăm instalaţii măcar în centrul oraşului", a mai scris el.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri