Coronavirus - România: 4057 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Metode "antiradar" folosite de şoferi în trafic: bliţuri şi aplicaţii mobile

Thursday, 18 February 2016, 17:21 Sursă: REALITATEA.NET

Aparatele care detectau şi perturbau radarele Poliţiei au fost scoase în afara legii din 2013. În schimbul conducerii prundente şi a unei conduite preventive în trafic, şoferii s-au reprofilat şi preferă să cumpere diverse dispozitive şi aplicaţii, care să îi atenţioneze atunci când zona lor de deplasare se află echipaje ale poliţiei rutiere.

De asemenea, există și dispozitive ingenioase care vin în sprijinul celor care vor să evite camerele de supraveghere, ca să nu plătească rovinieta.

Cele mai frecvente metode la care recurg şoferii pentru a nu fi surprinşi de aparatele radar sau pentru a se feri de camerele de supraveghere:

Bliţurile sau flash-urile succesive

Acționarea repetată a farurilor (folosind faza lungă) e semnalul clasic al şoferilor atunci când sunt controale ale poliţiei. Cea mai veche atenționare „antiradar”, tradiționala semnalizare cu farurile făcută de pe contrasens, anunță conducătorii auto că poliţia supraveghează într-o anumită zonă. Aceştia îşi mulţumesc pentru semnale tot prin flash-uri ale farurilor şi îi atenţionează, la rândul lor, pe alţii șoferi.

Mai multe pe alba24.ro.


Vezi mai multe


Alte articole din: LOCAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: LOCAL