Coronavirus - România: 201032 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Temperaturi uşor scăzute şi ploi în zilele următoare. Prognoza meteo în intervalul 25 mai-7 iunie

Monday, 25 May 2015, 12:49 Sursă: REALITATEA.NET

BANAT În primele zile ale intervalului, temperaturile diurne vor scadea treptat si vor ajunge la o medie în jurul valorii de 15 grade, în data de 27 mai, caracterizând o vreme racoroasa. Din 28 mai pâna pe 2 iunie maximele termice vor creste spre medii regionale de 25...26 de grade, valori care se vor mentine pâna la sfârsitul intervalului. Temperaturile minime vor fi cuprinse în
medie între 12 si 14 grade, exceptând noptile din perioada 28 – 31 mai când vor fi usor mai scazute, spre medii de 8...10 grade Celsius.
Pâna pe 27 mai, pe arii extinse vor fi averse, local însemnate cantitativ, însotite si de fenomene de instabilitate atmosferica. Ploi slabe, trecatoare, mai pot aparea în perioada 2-6 iunie.

CRISANA Pâna pe 27 mai temperaturile maxime vor scadea treptat si vor ajunge la o medie în jurul valorii de 14 grade, caracterizând o vreme racoroasa. În perioada 28 mai - 2 iunie maximele termice vor creste spre medii de 24...25 de grade, valori care se vor mentine pâna la sfârsitul intervalului. Temperaturile minime vor avea valori, în medie regionala, de 12...13 grade si doar în noptile din perioada 28 – 31 mai se vor situa la medii de 8...10 grade Celsius. Pâna pe 27 mai, pe arii extinse, vor fi averse, local însemnate cantitativ, însotite si de fenomene de instabilitate atmosferica. Ploi, în general slabe, vor mai aparea pe arii restrânse începând din data de 2 iunie.

TRANSILVANIA  În primele zile ale intervalului, temperaturile diurne vor scadea treptat si vor ajunge la o medie în jurul valorii de 15 grade, în data de 28 mai, caracterizând o vreme racoroasa. Din 29 mai pâna pe 2 iunie maximele termice vor creste spre medii regionale de 23...24 de grade, valori care se vor mentine pâna la sfârsitul intervalului. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în medie, între 10 si 12 grade si doar în noptile din perioada 28 – 31 mai se vor situa la medii de
7...8 grade Celsius.

Pâna pe 27 mai, pe arii extinse, vor fi averse, local însemnate cantitativ, însotite si de fenomene de instabilitate atmosferica. Ploi în general slabe, vor mai aparea, trecator, pe parcursul celei de-a doua saptamâni.

MARAMURES În primele zile ale intervalului, temperaturile maxime vor scadea treptat si vor ajunge la o medie în jurul valorii de 16 grade, în 27 si 28 mai, caracterizând o vreme racoroasa. În perioada 29 mai - 2 iunie maximele termice vor creste spre medii de 24 de grade, valoare care se va mentine pâna la sfârsitul intervalului. Temperaturile minime se vor situa la medii în
jur de 8 grade în noptile din perioada 28 – 31 mai, iar în restul intervalului vor fi cuprinse între 10 si 12 grade Celsius.

În zilele de 25 si 26 mai, pe arii extinse, vor fi averse, local însemnate cantitativ, însotite si de fenomene de instabilitate atmosferica. Ploi în general slabe, vor mai aparea în data de 27 mai si în perioada 2- 6 iunie.

MOLDOVA Vremea va fi calda în primele doua zile, cu temperaturi maxime în medie între 27 si 29 de grade, dar se va racori treptat pâna pe 28 mai, când vor fi medii ale valorilor diurne în jur de 18 grade. În perioada 28 mai - 2 iunie maximele termice vor creste spre medii regionale de 24...25 de grade, valori care se vor mentine pâna la sfârsitul intervalului. Temperaturile
minime se vor situa la medii în jur de 10 grade în noptile din perioada 28 – 31 mai, iar în restul intervalului vor fi cuprinse, în medie, între 12 si 14 grade Celsius.

Ploi în general slabe cantitativ vor aparea în zilele de 26 si 27 mai, dar posibil pe arii restrânse si dupa data de 2 iunie.

DOBROGEA Vremea va fi apropiata de regimul termic normal, cu maxime în jurul valorii de 24 de grade, exceptând zilele de 28 si 29 mai când vor fi de 20...21 de grade, iar minimele vor fi cuprinse între 13 si 15 grade Celsius.

Ploi slabe, pe arii restrânse, vor fi în perioada 26 - 28 mai si posibil în jurul datei de 2 iunie.

MUNTENIA În primele zile, temperaturile maxime vor scadea treptat si vor ajunge pe 28 mai la o medie în jurul valorii de 19 grade, caracterizând o vreme racoroasa. În perioada 28 mai - 2 iunie, maximele termice vor creste spre medii de 26...27 de grade, valori care se vor mentine pâna la sfârsitul intervalului. Temperaturile minime se vor situa la medii regionale în jur de 11 grade. în noptile din perioada 29 – 31 mai, iar în restul intervalului vor fi cuprinse, în medie, între 12 si 14 grade Celsius.

 
Vor fi averse, mai însemnate cantitativ în prima zi si în general slabe în perioada 26 - 28 mai.

OLTENIA Pâna pe 28 mai, valorile termice maxime vor fi cuprinse în medie între 19 si 22 de grade si vor caracteriza o vreme racoroasa. În perioada 28 mai - 2 iunie, maximele termice vor creste spre o medie regionala de 26 de grade, valoare care se va mentine pâna la sfârsitul intervalului. Temperaturile minime se vor situa la medii între 10 si 14 grade Celsius.

Vor fi averse, ce pot fi importante cantitativ în prima zi a intervalului. Caracterul de instabilitate al vremii se va mentine si în perioada 26 - 28 mai, când vor mai fi ploi locale. Probabilitatea de aparitie al precipitatiilor va fi în crestere dupa data de 2 iunie.

LA MUNTE Pâna în data de 28 mai, tendinta temperaturii aerului va fi de scadere, astfel ca vremea va deveni usor mai rece decât în mod obisnuit, cu maxime, în medie regionala, de 8...10 grade si minime ce se vor situa în jurul valorii de 3 grade Celsius. Dupa aceasta data încalzirea va fi treptata, astfel ca în a doua saptamâna a intervalului de prognoza, se va reveni la maxime, în
medie, de 16...17 grade si minime de 7...8 grade, caracterizând un regim termic normal pentru sfârsitul lunii mai si începutul lunii iunie.

Averse importante cantitativ, ce vor avea si caracter torential vor fi în perioada 25 – 27 mai. La finalul primei saptamâni vremea se va ameliora sub aspectul precipitatiilor, însa dupa data de 1 iunie, sunt asteptate ploi sub forma de aversa si descarcari electrice mai ales în timpul dupa-amiezelor.


Vezi mai multe


Alte articole din: LOCAL
Alte articole din: LOCAL