La un pas de moarte. Un bărbat a fost salvat în ultima clipă de salvamontişti în Făgăraş

Thursday, 22 September 2016, 11:05 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Un bărbat de 73 de ani a fost salvat de salvamontişti în ultima clipă după ce ar fi suferit un atac cerebral în Masivul Făgăraş.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Braşov, Ciprian Aldea, a declarat că salvamontiştii din Victoria şi jandarmii montani de la Sâmbăta de Sus au intervenit, miercuri seara, pentru salvarea unui bărbat în vârstă de 73 de ani din localitatea braşoveană Teliu, care a fost găsit inconştient de către un grup de turişti, în Masivul Făgăraş, pe Valea Sâmbetei.

"Turiştii care l-au găsit în stare de inconştienţă au apelat 112. Imediat, două echipe mixte de căutare de la Salvamont Victoria şi de la Postul de Jandarmi Montan Sâmbăta de Sus au plecat spre zona indicată de turişti. În jurul orei 19.00 echipele au ajuns la victimă, care se afla în zona refugiului Salvamont de pe Valea Sâmbetei“, a spus reprezentantul IJJ Braşov, conform Mediafax.

Echipele de salvare au solicitat intervenţia unui elicopter SMURD pentru a-l prelua pe bătrân, însă vremea nefavorabilă nu a permis intervenţia acestuia, astfel că a fost coborât din munţi pe o targă.

"Echipele de salvare au reuşit să coboare bărbatul în siguranţă şi a fost preluat de un echipaj SMURD, ulterior fiind transportat la Spitalul municipal Făgăraş", a adăugat sursa citată.

Se pare că bătrânul a suferit un atac cerebral în timp ce făcea o drumeţie pe munte.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri