Coronavirus - România: 703776 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Județul Giurgiu, sufocat de pesta porcină: 43 de focare şi 12 suspiciuni

Thursday, 25 July 2019, 13:10 Sursă: REALITATEA.NET

Cei de la DSVSA Giurgiu au confirmat 43 de focare, iar de luni va începe sacrificarea preventivă a porcilor din gospodăriile crescătorilor din Oinacu, Gostinu, Hulubești și Valea Dragului, acțiunea fiind în derulare și în municipiul Giurgiu.

Totodată, sunt alte 12 suspiciuni de îmbolnăviri. Autorităţile au ucis până acum sute de porci, însă virusul nu poate fi stăvilit.

Patru noi focare de pestă porcină africană au fost confirmate la Giurgiu, Hulubești, Crucea de Piatră și Stoenești. În toate cele patru localităţi au murit porci din cauza virusului, iar autorităţile au luat măsura de ecarisaj şi dezinfecţie în toate gospodăriile afectate.

Directorul executiv adjunct al DSVSA Giurgiu, Claudiu Șerban, a precizat că se aşteaptă şi confirmarea pentru încă 12 suspiciuni, dintre care 6 la Oinacu, două la Hulubești, una la Gostinu, una la Greaca, una la Hotarele și una la Vedea.

De astăzi, a început uciderea preventivă a porcilor din gospodăriile din municipiul Giurgiu, iar în acest sens, DSVSA Giurgiu a cerut ajutorul colegilor din țară și al armatei. De mâine, ar putea începe uciderea preventivă a animalelor din localitatea Valea Dragului, iar de luni, în Gostinu, Oinacu și Hulubești.

Alte articole din: LOCAL
Alte articole din: LOCAL