Incendiu puternic la un hotel aflat lângă o benzinărie, la Braşov

Saturday, 15 March 2014, 20:09 Sursă: REALITATEA.NET

Un hotel din Braşov, aflat la o distanţă de aproximativ 50 de metri de o benzinărie, a ars aproape în totalitate, sâmbătă seară, pompierii intervenind cu opt autospeciale pentru stingerea incendiului şi pentru asigurarea zonei, astfel încât flăcările să nu ajungă la staţia de carburant.

Adaugă părerea ta

Incendiul a izbucnit în jurul orei 18.00, la Hotelul Dreher aflat pe Calea Făgăraşului, în cartierul Bartolomeu din Braşov, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov, Ciprian Sfreja, pompierii au intervenit cu opt autospeciale, dintre care trei de la Serviciul de Voluntari pentru Situaţii de Urgenţă, dar şi cu un echipaj SMURD, în cazul în care ar fi fost nevoie de acordare de prim-ajutor.

În momentul izbucnirii incendiului, în hotel, care are restaurant şi 25 de camere, se aflau mai mulţi turişti şi personal, însă aceştia au fost evacuaţi şi nu a fost nimeni rănit.

La o distanţă de doar 50 de metri de motel se află o benzinărie, însă focul nu s-a extins şi la aceasta, pompierii lând măsuri de izolare a zonei.

"Focul s-a extins cu repeziciune din cauza vântului puternic care a înteţit flăcările, iar hotelul-restaurant a fost distrus în proporţie de 90 la sută, pe o suprafaţă de o mie de metri pătraţi. În momentul izbucnirii incendiului se aflau turişti în motel, însă au fost evacuaţi şi nu a fost nimeni rănit. Concomitent, s-a intervenit şi pentru răcirea benzinăriei pentru ca focul să nu se exindă. Acum situaţia este sub control şi probabil va mai dura aproximativ o oră până la lichidarea incendiului", a spus purtătorul de cuvânt al ISU Braşov, Ciprian Sfreja.
El a precizat că deocamndată nu este cunoscută cauza izbucnirii incendiului.