Coronavirus - România: 19907 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Incendiu la un hotel din staţiunea Mamaia, deţinut de un controversat om de afaceri

Thursday, 26 November 2015, 09:41 Sursă: REALITATEA.NET

În momentul declanşării incendiului, în hotel se aflau trei persoane, care au fost evacuate. Focul s-a extins rapid din cauza vântului puternic, scrie presa locală.

George Bosânceanu, patronul hotelului Histria, presupune că focul a pornit de la eoliana cu care alimentează unitatea de cazare cu energie electrică, şi la care s-ar fi produs un scurtcircuit.

De asemenea, Bosânceanu a explicat că hotelul era închis, vineri, 27 noiembrie, având un termen la instanţă în care aşteaptă pronunţarea.

În zonă, circulaţia a fost îngreunată din cauza lipsei de vizibilitate provocată de fumul dens.

George Bosînceanu este acţionar majoritar al Şantierului Naval Constanţa, dar are şi investiţii în turism.

În ianuarie 2012, omul de afaceri a fost arestat preventiv, într-un dosar în care era acuzat, printre altele, de instigare la furt calificat şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni. Astfel, George Bosînceanu era acuzat că a executat fără autorizaţie de construire etajarea şi mansardarea Hotelului Histria din Mamaia, a realizat o structură din lemn la parter şi la etajele 1, 2 şi 3 şi a scări exterioare pe structură metalică pentru accesul la fiecare nivel şi a amplasat foişoare din lemn. În timpul lucrărilor de demolare a anexelor ridicate ilegal, au fost descoperite branşamente ilegale la reţeaua de electricitate, prejudiciul fiind estimat la aproximativ 1.800.000 de lei, fără TVA, potrivit MEDIAFAX.

O lună mai târziu, Bosînceanu a fost eliberat din arest, însă în luna aprilie 2012 a fost arestat preventiv într-un nou dosar, fiind acuzat, alături de alte şase persoane, de constituire de grup infracţional organizat, trafic de minori şi proxenetism. Procurorii DIICOT arătau atunci că, în cursul anului 2011, George Bosînceanu, împreună cu Gheorghe Peneoasu, Marian Roşu, Bogdan Barbu, Georgică Chiciorea, Virgil Helera şi Sevghilim Şaban, au obţinut beneficii financiare substanţiale asigurând cazarea şi înlesnind practicarea prostituţiei de către cinci tinere cu vârste cuprinse între 17 şi 23 de ani, clienţii fiind racolaţi din rândul turiştilor din staţiunea Mamaia prin intermediul unor pliante publicitare. Activitatea grupului se desfăşura de predilecţie în sezonul estival, dar şi în extrasezon, în Hotelul Histria. El a fost pus în libertate la sfârşitul lunii aprilie 2012, după expirarea mandatului de arestare.

Alte articole din: LOCAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: LOCAL