Focuri de armă la frontiera din Sighetu Marmaţiei. Ce au descoperit poliţiştii

Saturday, 05 March 2016, 13:48 Sursă: REALITATEA.NET

Poliţiştii de frontieră de la SPF Sighetu Marmaţiei au observat, vineri seara, la aproximativ 10 metri de frontiera de stat, mai multe persoane care introduceau în ţară colete voluminoase. Poliţiştii au fost nevoiţi să tragă două 2 focuri de avertisment, moment în care persoanele respective au abandonat coletele şi s-au retras pe teritoriul ucrainean. În acest caz, au fost anunţate autorităţile de frontieră din Ucraina.

La faţa locului a fost găsită o autoutilitară, înmatriculată în România, condusă de Ionuţ F., în vârstă de 22 ani, din Maramureş, care avea rolul de a prelua ţigările de contrabandă în vederea comercializării.

În zonă au fost descoperite opt colete cu 5.590 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 50.000 lei.

În cauză se fac cercetări pentru contrabandă, iar pentru că numerele de înmatriculare ale autoutilitarei aparţin unui alt autoturism, Ionuţ F. este cercetat şi pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, relatează Mediafax.

De asemenea, poliţiştii de frontieră au găsit, lângă frontiera de stat, pe raza localităţii Rona de Sus, alte persoane care introduceau în ţară colete cu ţigări. Şi în cazul acestora poliţiştii au tras trei focuri de armă, însă contrabandiştii, profitând de zona muntoasă şi împădurită, au fugit spre Ucraina. În cazul acestora poliţiştii au descoperit zece colete care conţineau 5.000 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 44.600 lei.

Alte articole din: LOCAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: LOCAL