Coronavirus - România: 235586 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Fetiţă de un an la spital după ce a fost ţinută acasă patru zile de părinţi cu arsuri pe corp

Monday, 24 March 2014, 16:05 Sursă: Mediafax

Potrivit reprezentanţilor Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui, incidentul a avut loc joi, în timp ce fetiţa de un an şi trei luni se juca în bucătăria locuinţei împreună cu alţi trei fraţi, cel mai mare dintrei ei având nouă ani.

Astfel, la un moment dat, fetiţa a căzut în oala cu ciorbă fierbinte pe care mama o lăsase pe duşumea, între un dulap şi o masă. Alertată de strigătele de durere ale fetiţei, mama acesteia, care îşi lăsase copiii în casă nesupravegheaţi, a venit şi a scos-o pe micuţă din oala cu ciorbă.

În urma incidentului, copila a suferit arsuri grave pe mai mult de 20 la sută din suprafaţa corpului, însă părinţii nu au solicitat intervenţia ambulanţei, considerând că este suficient tratamentul la domiciliu.

"Abia după patru zile de la producerea incidentului, s-a solicitat intervenţia ambulanţei, la insistenţele asistentei medicale de la dispensarul din sat, după ce starea fetiţei s-a agravat. Arsurile suferite se infectaseră, iar micuţa avea deja stare febrilă din această cauză", a declarat, luni, pentru corespondentul MEDIAFAX medicul Dan Ungureanu de la SAJ Vaslui.

După ce a fost stabilizată de echipajul medical de pe ambulanţă, fetiţa a fost transportată la Spitalul de Copii "Sfânta Maria" din Iaşi.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: LOCAL
Alte articole din: LOCAL