Coronavirus - România: 508345 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Descoperirea făcută de muncitori când demolau o clădire. Putea avea loc oricând o catastrofă

Wednesday, 07 October 2015, 14:55 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea, Cristina Duţă, iniţial, muncitorii au găsit şapte bombe de aviaţie neexplodate, provenite cel mai probabil din al Doilea Război Mondial, transmite Mediafax.

Imediat, oamenii care lucrau pentru demolarea rămăşiţelor unei construcţii, la rampa de gunoi din localitatea Haret, au sunat la 112 şi au cerut sprijinul specialiştilor de la ISU Vrancea.

Ajunşi acolo, pirotehniştii au evacuat persoanele din apropierea rampei de gunoi şi au izolat zona întrucât exista risc mare de explozie.

În urma cercetărilor, pompierii au descoperit şi alte elemente de muniţie, în total fiind găsite, până în prezent, 12 bombe de aviaţie neexplodate, fiecare cântărind circa 50 de kilograme, dar şi două mine antitanc. Căutările continuă, existând posibilitatea descoperirii şi altor bombe.

"Imediat s-au luat măsuri pentru sistarea activităţilor în zonă, evacuarea persoanelor care se aflau acolo şi izolarea zonei astfel încât să nu fie nimeni pus în pericol. Întrucât ridicarea şi transportul elementelor de muniţie ar presupune un risc foarte mare, s-a luat decizia distrugerii lor la locul în care au fost descoperite", a adăugat Cristina Duţă.

Sursa citată a menţionat că bombele sunt încastrate în ciment, distrugerea muniţiei urmând a fi făcută, în cursul zilei de miercuri, de către pirotehnişti de la ISU Vrancea.


Vezi mai multe


Alte articole din: LOCAL
Alte articole din: LOCAL