Cazul Sorina. Strămutarea dosarului, declinată către Curtea de Apel Craiova

Thursday, 27 June 2019, 11:28, Sursă: REALITATEA.NET

Magistrații de la Tribunalul Mehedinți au judecat în acestă dimineață cauza privind cererea de strămutare a dosarului formulată de familia Gabriel și Mihaela Săcărin, părinții adoptivi ai Sorinei. Cauza a fost soluționată prin declinarea competenței de sulționare către Curtea de Apel Craiova.

Adaugă părerea ta

După ce Tribunalul Mehedinți a transferat Judecătoriei Drobeta Turnu Severin cererea formulată de Procurorul general Bogdan Licu de a emite o ordonanță președințială prin care  minorei Sorina Săcărin, cea în jurul cărei s-a iscat un scandal național privind condiţiile adopţiei, să nu poată părăsi ţara, pe rolul acestei instanțe a rămas disjunsă cauza privind strămutarea procesulu, scrie Realitatea de Mehedinți.

În acestă dimineață, la ora 9:00, judecătorii de la Tribunalul Mehedinși s-au pronunțat în dosarul 1769/101/2019, având ca obiect „strămutare Disjunsă cauza din dosarul nr.1762/101/2019”, printr-o declinare de competență.

„Cu privire la cererea de strămutare, s-a constituit un nou dosar, tot pe rolul Tribunalului, având ca obiect strămutarea, iar soluția dată de judecători a fost declinarea competenței privind acestă strămutare către Curtea de Apel Craiova. Această instanță va analiza dosarul și va da o soluție”, a precizat purtătorul de cuvânt al Tribunalului Mehedinți, judecătorul Corado Gabriel Ungureanu.