Au sunat la 112, dar angajații ISU au greșit procedura. Au fost găsiți după mai bine de trei ore

Wednesday, 05 February 2014, 11:17 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Doi constănțeni care s-au rătăcit pe un câmp din cauza ceții au cerut ajutorul la numărul unic de urgență, dar operațiunea de salvare a întârziat din cauza unei greșeli făcute de operatorul ISU. 

UPDATE 12:26 - Ce doi bărbați rătăciți în ceață au fost găsiți după mai bine de trei ore după apelul făcut la 112. 

Doi constănțeni care au sunat la 112 după ce s-au rătăcit pe un câmp din cauza ceții au fost ignorați de operatorul ISU în primă fază. 

Din această cauză, operațiunea de salvare a lor a fost întârziată, informează Realitatea TV

STS: Operatorul ISU care a preluat cazul de la Constanţa a greşit procedura

Purtătorul de cuvânt al STS, Adrian Fulea, a declarat că, în cazul celor două persoane care s-au rătăcit pe un câmp din judeţul Constanţa, operatorul ISU care a preluat apelul de la aceştia a greşit procedura, astfel că după 25 de minute ISU a revenit la STS pentru localizare.

"Operatorul ISU care a preluat cazul a greşit procedura. Din acest motiv, după 25 de minute ISU a revenit la STS pentru a fi ajutaţi. Aceeaşi informaţie furnizată din nou a fost utilă, iar ISU se afla în drum spre cei căutaţi", a precizat Adrian Fulea, într-un comunicat de presă.

S-au rătăcit pe un câmp și s-au refugiat lângă un stâlp de electricitate

Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Dobrogea" Constanța a fost solicitat să intervină, miercuri, în ajutorul a doi bărbați care, din cauza ceții dense, s-au rătăcit pe un câmp, singurele detalii date de cei doi fiind că se află în apropierea unui stâlp de electricitate.

Potrivit primarului comunei Corbu, Marian Gălbinașu, cei doi s-au rătăcit pe un câmp aflat la limita dintre localitățile Săcele și Corbu, dar, din cauza vizibilității foarte scăzute, nu și-au putut da sama unde sunt. Ei au sunat la 112 și singurul reper pe care l-au putut furniza a fost numărul de identificare al unui stâlp de electricitate.

"A fost luată legătura cu Enel, pentru a vedea în ce zonă se află stâlpul respectiv, iar în ajutorul lor au pornit militari ai ISU Dobrogea și jandarmi", a spus primarul din Corbu.

La rândul lor, reprezentanţii ISU afirmă că cele două persoane rătăcite au sunat la 112 în jurul orei 9.00, fără a putea preciza locul unde se află. Ele au spus doar că se află pe un câmp înzăpezit, între comunele Săcele şi Corbu, iar ulterior ISU a apelat la STS pentru a furniza coordonate despre zona în care s-ar afla cele două persoane.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri