Coronavirus - România: 1292 de cazuri confirmate

Au fugit chinezii care erau izolaţi la un hotel din Slatina. Unde i-au găsit autorităţile

Saturday, 29 February 2020, 15:45 Sursă: Realitatea.NET

Prefectul judeţului Olt, Florin Homorean, a declarat că „dispariţia” a fost sesizată de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, când au mers să-i monitorizeze, la hotelul din Slatina. Medicii au anunţat poliţia, care a deschis un dosar penal pentru nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase. Această faptă, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la doi ani sau cu amendă.

 „Am fost informat ieri de către direcţia de sănătate publică despre faptul că, în activitatea de monitorizare a dumnealor pe care au efectuat-o la hotelul în cauză, nu i-au mai găsit pe cei şase cetăţeni chinezi. Am informat poliţia pentru efectuarea de cercetări la faţa locului. Cred că cercetările sunt în curs de desfăşurare. Din informaţiile furnizate de către DSP, cei şase cetăţeni chinezi se află în oraşul Drăgăşani din judeţul Vâlcea”, a declarat Florin Homorean.

El a adăugat  că a fost asigurat de autorităţile din Vâlcea despre faptul că cei şase chinezi nu vor mai pleca din noua locaţie.

„Am vorbit personal cu domnul prefect de Vâlcea. Cei şase au fost identificaţi în municipiul Drăgăşani, la un hotel din apropierea fabricii unde mergeau ei să lucreze. Acolo sunt menţinuţi în condiţii de izolare. Dânsul m-a asigurat că s-au luat toate măsurile necesare ca să nu mai părăsească şi acel hotel”, a conchis prefectul de Olt.

Citiți continuarea pe realitateadeolt.net


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: LOCAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: LOCAL