Americanii au adus rachete noi la Deveselu (GALERIE FOTO)

Thursday, 23 May 2019, 20:32 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Sistemul de rachete THAAD, adus în România cu o spectaculoasă dezvoltare de forțe, a ajuns joi în Baza de la Deveselu, potrivit anunțului făcut de Armata Americană. 

În conformitate cu deciziile adoptate la nivel NATO şi cu acordul bilateral încheiat între România şi Statele Unite ale Americii, sistemul anti-rachetă Aegis Ashore instalat în cadrul Bazei Militare 99 Deveselu va parcurge, în perioada următoare, un proces de actualizare, planificat anterior.

Componenta terestră de la Deveselu a sistemului de apărare antirachetă AEGIS, împărţit de SUA şi de NATO, a fost declarată operaţională pe 18 decembrie 2016, după aproape doi ani de construcţie şi aproape şase ani de la momentul în care România a fost de acord să găzduiască acest sistem.

Baza militară de lângă Caracal găzduieşte un sistem de radar şi trei baterii de rachete interceptoare SM-3 IB, care au rolul de a intercepta rachete balistice intercontinentale sau cu rază medie de acţiune, principalele ameninţări identificate provenind dinspre Iran şi Orientul Mijlociu.

Detalii pe Realitatea de CraiovaAdaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri