Coronavirus - România: 66631 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Alunecări de teren în Gorj: un drum s-a surpat, iar o conductă petrolieră a fost avariată

Wednesday, 09 March 2016, 14:15 Sursă: REALITATEA.NET

Autorităţile din Gorj sunt în alertă după ce marţi seară s-au produs alunecări de teren în satul Moşteni din comuna gorjeană Târgu Logreşti, care s-au soldat cu o conductă petrolieră avariată şi cu surparea Drumului Judeţean 675 C, o casă fiind în pericol.

Localnicii spun că au intrat în panică în momentul în care au auzit zgomotul puternic. Alunecarea de teren reactivată în urma ploilor abundente a avariat conducta petrolieră care traversează localitatea.

"S-a auzit o explozie puternică. Magistrala de produs petrolier, de la Bustuchin la Bucureşti, a cedat din cauza alunecărilor de teren şi a scufundării, pentru că e mai mult o scufundare. Putea să se întâmple o catastrofă. Din fericire, pe direcţia presiunii produsului petrolier nu au fost case. Dacă existau, atunci putea să facă o altă explozie, pentru că presiunea s-a dus până la vreo 400 de metri. Au intervenit pompierii. Cei de la firma de petrol şi gaze au închis imediat ventilul. S-a deviat circulaţia, nu se mai circulă pe DJ 675 C, pentru că nu se mai poate circula. O singură casă este în pericol mare. Alunecările au ajuns până lângă temelie. Acea falie care fuge este în curte la un om", a declarat primarul comunei Târgu Logreşti, Ion Băluţă, pentru Mediafax.

La faţa locului s-au deplasat atât pompierii, cât şi reprezentanţii companiei de petrol şi gaze căreia îi aparţine conducta.

"În urma unui apel primit la 112, un echipaj de pompieri militari din cadrul Gărzii de Intervenţie Novaci s-a deplasat în comuna Logreşti, sat Moşteni, ca urmare a fisurării unui colector al unei conducte. Au fost asigurate măsuri specifice de prevenire a unui eventual incendiu sau a unei explozii. A fost golită conducta şi oprită alimentarea", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, Mihai Avramescu.

otodată, a fost solicitat şi ajutorul reprezentanţilor firmei de electricitate, întrucât este nevoie de înlocuirea unor stâlpi afectaţi de alunecări.

Poliţiştii au deviat circulaţia pe ruta Bustuchin-Berleşti-Licurici.

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a declarat că s-a ajuns în această situaţie după ce anul trecut anumiţi consilieri au boicotat şedinţa în care urma să se aprobe începerea lucrărilor de consolidare a drumului şi mutarea magistralei de transport produse petroliere.

Alte articole din: LOCAL
Alte articole din: LOCAL