Coronavirus - România: 20290 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Alertă de vipere pe Transfăgărășan

Tuesday, 30 April 2019, 08:15 Sursă: REALITATEA.NET

În etajul de altitudine joasă din munții Argeșului au ieșit viperele la împerechere. Probabilitatea de a întâlni vipere în această perioadă este foarte mare, dar oamenii nu trebuie să se sperie, informează Salvamont Argeș.

Sfaturile salvamontiștilor

„Vipera este un animal timid, care fuge de oameni. Peste 90% din mușcături, se întâmplă atunci când oamenii încearcă să le prindă sau să le ia în mână! Purtând bocanci și pantalon lung, sunteți feriți de eventualitatea unei mușcături (la fel și în cazul capușelor) dacă animalul nu v-a simțit și nu s-a retras sub bolovani. De obicei, vipera are o culoare măslinie, cu o dungă în zig-zag lată, neagră pe spate și cu celebrul V pe cap, pe care oamenii speriați nu apucă să-l mai vadă.

Este bine să rețineți foarte bine aspectul șarpelui care v-a mușcat, pentru a nu fi confundat cu o alta specie și pentru ca serul antiviperin să nu fie administrat degeaba, pentru că serul este un venin „îmblânzit”, așa că administrarea lui nu este deloc prietenoasă pentru organism”, arată Salvamont Argeș.

Detalii pe Realitatea de Argeș


Citeste totul despre:


Alte articole din: LOCAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: LOCAL