Gestul care a stârnit comentarii şi cenzură: Putin i-a pus un şal pe umeri Primei Doamne a Chinei

Tuesday, 11 November 2014, 14:33 Sursă: REALITATEA.NET

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a pus un şal pe umeri Primei Doamne a Chinei, luni seara, cu ocazia unui dineu la Beijing, în timp ce liderul chinez, Xi Jinping, discuta cu omologul său american Barack Obama, generând dezbateri pe Internet şi reacţia rapidă a cenzorilor chinezi.

Adaugă părerea ta

În timpul dineului de la deschiderea summitului liderilor din Asia-Pacific (APEC), desfăşurat la Beijing, preşedintele Chinei, Xi Jinping, discuta cu liderul american Barack Obama, aşezat la dreapta sa. În stânga liderului chinez se afla soţia sa, Peng Liyuan, care vorbea cu Vladimir Putin, scrie Mediafax.ro. 

Probabil din cauza frigului, Putin s-a ridicat fără nici o ezitare şi a luat un şal pe care l-a aşezat pe umerii delicaţi ai primei doamne a Chinei, într-o mişcare periculos de apropiată cu un flirt, comentează Washington Post în ediţia electronică.

Peng Liyuan, care se confrunta cu situaţia neplăcută de a sta la cină alături de soţul său cu haina altui bărbat pe umeri, a rezolvat problema rapid. După cinci secunde - suficient de mult pentru a arăta apreciere faţă de gestul cavaleresc, dar destul de puţin pentru a nu atrage atenţia asupra momentului jenant - soţia liderului chinez s-a ridicat, i-a dat unui asistent haina primită de la Putin şi s-a îmbrăcat cu o jachetă.

Alte articole din: EUROPA