Articolele din categoria EUROPA:

Boris Johnson

Dezastrul Brexit escaladează. Boris Johnson vrea alegeri anticipate după înfrângerea din Parlament

Premierul britanic Boris Johnson a anunţat marţi seara că va depune o moţiune în parlament pentru a convoca alegeri anticipate, la scurt timp după ce o alianţă transpartinică a deputaţilor a adoptat o moţiune ce urmăreşte amânarea Brexit-ului prevăzut pentru 31 octombrie, o gravă înfrângere pentru liderul conservator informează AFP şi Reuters, citate de Agerpres. Pentru convocarea alegerilor, Johnson are nevoie de laburiști, iar aceștia insistă că un scrutin poate avea loc doar după ce se vor asigura că un Brexit fără acord nu poate avea loc. 

Igor Dodon a fost la Moscova, unde s-a întâlnit cu Kozak și șeful Gazprom

Igor Dodon a fost la Moscova, unde s-a întâlnit cu Kozak și șeful Gazprom

Președintele moldovean, Igor Dodon, a efectuat, luni, o vizită de lucru, la Moscova, unde s-a întâlnit cu Dmitrii Kozak, reprezentantul special al președintelui Federației Ruse pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu R. Moldova. De asemenea, Dodon s-a întâlnit cu Alexei Miller, președintele Consiliului de Administrare al companiei ”Gazprom” cu care a discutat un nou contract pentru furnizarea gazelor, scrie RFI Romania.

Proteste ample în mai multe orașe din Marea Britanie: ”Opriți lovitura de stat!”

Proteste ample în mai multe orașe din Marea Britanie: ”Opriți lovitura de stat!”

Mii de persoane s-au adunat până sâmbătă la prânz în mai multe oraşe ale Regatului Unit la proteste împotriva premierului conservator Boris Johnson, după decizia acestuia de a amâna până pe 14 octombrie ''Discursul Reginei'', ceea ce implică de facto suspendarea activităţii parlamentului până la acea dată şi îngreunează planurile adversarilor Brexitului de a împiedica ieşirea din UE la 31 octombrie, notează Agerpres.

Liderul PD Nicola Zingaretti, alături de președintele Mișcării 5 Stele, Luigi di Maio

Italia, aproape de un nou guvern. Extremistul Salvini, lăsat pe dinafară

Președintele italian Sergio Mattarella se întâlnește miercuri cu principalii lideri politici ai țării și ar putea să-l nominalizeze pe premierul Giuseppe Conte să formeze un nou guvern, dacă discuțiile dintre Mișcarea 5 Stele și Partidul Democrat ajung la un acord. Extremistul Matteo Salvini, care a declanșat criza guvernamentală, s-ar putea vedea lăsat pe dinafară, deși partidul său, Liga, conduce în sondajele de opinie.