Coronavirus - România: 492211 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Un român lucrează la maşina viitorului: autoturismul care se repară singur

Tuesday, 14 November 2017, 19:04 Sursă: REALITATEA.NET

Acesta este realizat în colaborare cu un laborator al Institutului de Tehnologie din Massachusetts, condus de românul Mircea Dincă.

Maşinile care se repară singure au fost până acum doar de domeniul filmelor SF. Un producător auto italian a adus însă tehnologia în prezent. Vehiculul se numeşte Terzo Millenio, adică al Treilea Mileniu, şi este ceva absolut revoluţionar.

Super-bolidul este alimentat de patru motoare elctrice. Acestea se vor alimenta însă din supercapacitori incluşi în fibra de carbon din care este construită maşina, astfel că se poate spune că bateria face parte din caroserie.

Iar cercetătorii de la MIT, Institutul de Tehnologie din Massachusetts, vor dezvolta o fibră de carbon care se repară singură în cazul apariţiei unor crăpături. Microcanalele din fibra de carbon vor conţine elemente chimice care vor fi eliberate la apariţia rupturilor pentru ca acestea să nu se extindă.

Maşina este produsul colaborării italienilor cu un laborator MIT condus de românul Mircea Dincă. Acesta a declarat că viitorul transporturilor de orice fel va fi diferit, dacă acest proiect va reuşi.


Citeste totul despre:


Alte articole din: AUTO MOTO
Alte articole din: AUTO MOTO