Coronavirus - România: 693644 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Formula 1 se vinde. Ce decizie a luat Ecclestone în privința faimoasei întreceri de automobilism

Wednesday, 07 October 2015, 13:05 Sursă: REALITATEA.NET

Ecclestone a asigurat, cu ocazia participării, prin videoconferință, la o manifestare dedicată sportului și organizată de legendarul fotbalist german Franz Beckenbauer, la Kitzbuehel (Austria), că va fi un nou proprietar până la finele anului 2015.

El a adăugat că există câțiva potențiali cumpărători care și-au manifestat deja interesul față de Formula 1.

În luna iunie, publicația Financial Times asigura că proprietarul lui Miami Dolphins, echipă din Liga profesionistă de fotbal american (NFL), și statul Qatar doresc să preia controlul Formulei 1 prin intermediul societății care încasează veniturile comerciale ale acestei competiții.

Americanul Stephen Ross și fondul Qatar Sport Investment (QSI) intenționează, conform FT, să achiziționeze 35,5 la sută din Delta Topco, holdingul financiar care încasează veniturile comerciale ale celei mai importante competiții rezervată sporturilor cu motor. Acest procent este deținut de fondul CVC Capital. Veniturile Formulei 1 sunt generate și girate de Formula One Management (FOM), societate condusă de Bernie Ecclestone.

Proprietarul clubului francez de fotbal Paris Saint-Germain, Qatarul, prin intermediul fondului său de investiții QSI, s-a apropiat recent de Federația Internațională de Automobilism (FIA), care a organizat la sfârșitul lui 2014, la Doha, gala sa de final de an.

Formula 1 este unul dintre sporturile cele mai mediatizate, grație celor 20 de Mari Premii care au loc între lunile martie și noiembrie pe întreaga planetă. Un sport care, începând din 2014, traversează totuși o criză fără precedent din cauza unei lipse acute de interes sportiv și a audienței globale în scădere.


Citeste totul despre:


Alte articole din: AUTO MOTO
Alte articole din: AUTO MOTO