Primăria a aprobat construirea a trei blocuri în centrul Capitalei, într-o zonă protejată, lângă o vilă monument istoric

Wednesday, 18 December 2019, 17:58 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

Consiliul General al Capitalei a adoptat Planul Urbanistic Zonal care vizează construirea a trei blocuri cu patru etaje pe Aleea Modrogan nr. 1A, în curtea vilei Filipescu-Brâncoveanu, monument istoric, în care se află sediul central al PNL, potrivit Agerpres.

Proiectul a fost adoptat cu 28 de voturi 'pentru' şi 13 'împotrivă'. În cadrul dezbaterilor, reprezentanţii USR şi PNL au pledat împotriva acestuia.

"Imobilul din adresa Modrogan 1A se află în zona construită protejată n. 48, parcelarea Filipescu, iar edificabilul vizat este încadrat ca spaţiu verde amenajat. Imobilul se află într-o zonă cu grad ridicat de protecţie şi conservare, obligatorie pentru clădirile din acea zonă, iar proiectul respectiv nu respectă, din punctul meu de vedere, aceste reglementări şi nu se încadrează în specificul acelei zone. Din documentele pe care eu le-am analizat, cred că au fost probleme şi la emiterea certificatului de urbanism şi am dubii în legătură cu actele ce stau la baza acestui PUZ", a precizat Alexandru Gâdiuţă (USR), conform Agerpres.

"Acea parcelare Filipescu este ultima oază de verdeaţă pe care o avem în Bucureşti, în centru, o parcelare privată, şi cred că ar fi o nedreptate să facem o derogare de la regulamentul actual în vigoare pentru a oferi o depăşire a coeficienţilor", a susţinut și Stelian Bujduveanu (PNL).Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri