Coronavirus - România: 118054 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ucraina scoate la vânzare 100 de închisori dezafectate. Ce va face cu banii

Friday, 07 August 2020, 17:51 Sursă: Realitatea.net, ziare.com

Autor: Irina Chirtoc

”Începem o mare vânzare de închisori”, a declarat ministrul Denis Maliuska, care a precizat că investitorii și-au manifestat ”un mare interes pentru suprafețele deja echipate și gata să fie folosite.” ”Iar pentru vecini va fi mai bine să vadă altceva decât o închisoare”, a adăugat ministrul, citat de ziare.com.

Prima clădire care va fi scoasă la vânzare în săptămânile viitoare este cea a fostului penitenciar Irpin, din regiunea Kiev, închis anul trecut. Ultimii 120 de deținuti de acolo au fost transferați în alte închisori. Fostul centru de detenție are o suprafață de opt hectare, este înconjurat de imobile construite recent și de zone verzi și are în apropiere o cale ferată. Construită în 1944, inițial a fost o închisoare în aer liber, fiind acoperită ulterior.

O altă închisoare care va fi scoasă la vânzare este celebra Lukianivska, construită la jumătatea secolului al XIX-lea în centrul Kievului.

Autoritățile estimează că vânzarea celor 100 de penitenciare se va finaliza în zece ani. O parte din banii obținuți va fi investită pentru construirea unor centre de detenție noi.

În prezent, fosta republică sovietică are aproape 130 de închisori funcționale, majoritatea structuri vechi, în stare de degradare, în care se află peste 51.000 de deținuți.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL