Surse: Realitatea Plus, singura televiziune de știri neinvitată la dezbaterea lui Iohannis

Monday, 18 November 2019, 20:16 Sursă: Realitatea Plus

Președintele Klaus Iohannis, candidat din partea PNL în alegerile prezidențiale din 24 noiembrie, și-ar fi finalizat lista de invitați pentru dezbaterea organizată marți seara. Conform unor surse politice, Realitatea Plus este singura televiziune de știri care nu are un reprezentant în dezbatere.

Adaugă părerea ta

Dezbaterea organizată de Școala Națională de Studii Politice și Administrative este programată să înceapă la ora 19.00 și ar putea dura între 2 ore și 2 ore și jumătate.

Potrivit unor surse citate de adevărul.ro au confirmat participarea la dezbaterea lui Iohannis de la BCU opt jurnaliști.

Este vorba de Ion M. Ioniță (Adevărul), Cristian Leonte (Pro Tv), Radu Tudor (Antena 3), Cristina Șincai (România Tv), Moise Guran (Europa FM), Silviu Mănăstire (B1 TV), Clarice Dinu (Hotnews) și Ramona Avramescu (TVR), dar și politologul Cristian Pîrvulescu, profesor la SNSPA.

Cunoscutul jurnalist și comentator politic Cristian Tudor Popescu a spus că a fost și el sunat de către Administrația Prezidențială și invitat la dezbaterea de la BCU, în postura de analist politic, dar și de reprezentant al Digi 24.

CTP a refuzat să participe, motivând nu i se pare normal ca președintele să nominalizeze el ce jurnaliști vrea la discuții:

„Acolo am văzut că e vorba de invitații nominale către alți jurnaliști, către toți jurnaliștii invitați și că e un număr foarte restrâns, până în zece. Păi asta arăta ca o recepție exclusivistă a președintelui Iohannis. Și am spus: nu se poate așa ceva, domnul președinte nu are dreptul să facă el selecția jurnaliștilor. Ce înseamnă? Sunt jurnaliștii care îi plac domnului președinte, puțini, care îi plac și care sunt invitați acolo. Eu nu vreau să mă număr printre jurnaliștii preferați de domnul Iohannis, cum nu vreau să mă număr printre jurnaliștii preferați de niciun alt politician”, a spus CTP.

În același timp, jurnalistul Ion Cristoiu a declarat că președintele Iohannis a transformat dezbaterea electorală de marți într-un party al persoanei fizice Klaus Iohannis, dând dovadă de o aroganță uriașă față de opinia publică și consideră că ziariștii care participă se descalifică în postura de jurnaliști.

Ion Cristoiu este de părere că modul în care a procedat președintele Iohannis este unic în istoria posdecembristă, rolurile fiind inversate pentru ca șeful statului să aibă „dezbaterea Lui”: candidatul PNL a luat locul presei care ar fi trebuit să adreseze invitații și să pună condiții pentru participarea la dezbaterea electorală.

"Nu e vorba despre un model american sau occidental, este vorba despre un model din Turkmenistan sau hai, cu bunăvoință, din Belarus. Pentru că în aceste foste republici sovietice avem o democrație sau avem o serie de momente democratice de ochii lumii. Adică avem alegeri în care președintele câștigă cu 90%, referendumuri, e și parlament, e și presă și sunt și dezbateri între candidați. Și sigur că acolo președintele, care de regulă, e de vreo 30 de ani în funcție, își permite să invite pe cine vrea el”, a susținut analistul politic citat de Mediafax.

 

Comentarii Existente
2019-11-18 20:38:53
Paine si circ in Romanica

Nici nu trebuie sa se duca televiziunile, sa vina el la TV.

2019-11-18 21:08:16
Diaspora

Voi aveti acolo oameni, are cine sa-i sufle in ureche: Rares Bogdan si Mădălina Dobrovolschi.

2019-11-18 21:42:56
Tudor

Asta este o dezbatere de prostit electoratul mai needucat si nehotarăt.

2019-11-18 23:12:32
Vlad

Punem clar la indoiala capacitatea de reactie a hitleristului fata de problemele imediate ale Romaniei , va dati seama, bolovanul asta inert este seful Armatei Romane. Se fereste pana si de Dancila , s-a facut de bascalie cu Ponta tura trecuta si nu vrea sa confirme acum. Va ramane in istorie Presedintele fricos cu copiuta si casca in ureche conectata la suflatori. Nu face fata situatiilor spontane, doreste repetarea pana la memorare a discursurilor. Tare curios sunt sa aflu ce Dumnezeu vorbeste el in cadrul vizitelor oficiale dupa discursul pregatit simemorat. Ce spune el cu gurita lui saseasca acelor oameni?

2019-11-19 08:22:50
Ionescu

Eu nu cred ca a nominalizat pe cineva anume de la TV, ci a facut invitatii acelor televiziuni si televiziunile au desemnat pe cineva sa participe. Asa cred eu. Si oricum ma voi uita cu interes si nu este arogant, oricum nu i-a intrecut pe pesedisti la acest capitol.

2019-11-19 08:38:34
bai ce oftica p-acilea!, doare rau ai?

e exact politica omului civilizat.Bravo Johannis!

2019-11-19 09:14:27
Amalia

Ce prostie cu insistarea: dezbatere,dezbatere...adică un fel de circ în fața lumii că așa vor cârcotașii .Fiecare candidat are dreptul să se prezinte cum crede de cuviință!!! Și apoi,eu cred că fiecare trebuie să se axeze pe viitor.Păi, candidații nostrii au avut și au competente complet diferite,iar doamna fostă prim ministru nu s-a dus niciodată la consultările la care a fost invitată pentru că a sfidat și nu a vrut să colaboreze cu presedintele,dar vrea să-i ia locul ! Ce aiureala !

2019-11-19 09:21:41
johnneil

Sa fie oare din cauza ca nu s-au platit de atatia ani niste taxe si impozite catre stat?

2019-11-19 23:27:17
Maria germania

Denis Riffai- te rog sa nu mai Faci “mutre proaste...” pt. Ca nu ai fost invitata la dezb. Cu Iohanis... de ce te miri"... șeful tău a vrut sa fie PSD-ist....iar tu dacă mai continui să-ți arați Nervii.... vei ajunge ca (proasta României )nu ne mai uitam la tine...și sa STI ca o SA pierzi f.multi dintre noi...și sa STI ca suntem mulți ...mulți ','.apropo Proasta României &uitate pe www P.R.ro

2019-11-20 19:02:46
ADRIAN SIBIU

Nu inteleg de ce va mirati ca n-ati fosti invitati ?.Sa nu dati vina pe Rares ca nu are legatura cu invitatiile ( sau daca are este mai evident ce va voi spune in continuare ) Sa o lamurim de la inceput sint din Sibiu si am 65 de ani. din 1980 pina azi, nu am fost angajat la stat (pina in 1989 am fost liberprofesionist artist mi-am platit toate obligatiile catre stat de asta primesc pensie de la UCIMR. iar dupa revolutie am fost patron unic asociat in ind. alimentara (prod. Lactate, si turism - alimentatie publica,pensiuni- restaurante in Sibiu toate proprietate privata construite noi nu chirii sau cumparate de la stat. etc ) asta este altceva si cred ca-mi da dreptul sa-mi exprim o parere personala . IOHANIS impreuna cu cel putin 2/3 din fostul public fidel al Realitatii TV . nu cu Realitatea Plus care s-a transformat de la vizita lui Cristoiu la Belgrad la GHITA sub pretextul unui interviu despre Cheovesi de fapt fiind deschiderea drumului pentru Guse si Andronic catre Ghita. in vederea ( lucru intimplat) formarii unui grup mediatic impotriva lui IOHANIS si al democratiei occidentale ( nu cea orientata catre Putin) in favoarea lui Dragnea.Ghinion, nici in cele mai urite vise nu credeau ca vor fi fotografiati in Belgrad la hotel dar planul a fost pus in functiune foarte repede ( aparitii ale lui Guse la RTV, aparitiile tot mai dese la Realitatea lui Cristoiu, Chiriac si multi altii din trupa Antena 3. Mai lipsea Badea , Gidea si totul era perfect .Concomitent a aparur mazilirea invitatilor lui Rares, Cartianu, Oreste si Oana interzisi penepusa masa totul culminind cu darea afara a lui Rares Bogdan.( nu e valabula scuza ca a plecat lui) care de fapt a fost interzis de GUSA la Realitatea definitiv. A urmat apoi inevitabil aducerea in prim plan a tuturor prezentatorilor simpatizanti PSD (SAU impusa chestia asta de catre Pastia si Ghita) ex Costi Rogozanu, Hoandra toti de la stiri (cu exceptia doamnet care face emisiunea de amiaza de la parlament. imi pare rau imi scapa numele acum) plus invitatii ca CUREANU. BICHIR, si tuata trupa de PSD-isti a lui Hoandra precum si juratii din emisiunile lui Guse. TOTI v-ati transformat in simpatizanti si promotori sirguinciosi ai PSD-ului lui Dancila si o parte a lui PUTIN. AR mai fi multe de spus dar acum va aratam de ce cred ca IOHANIS care nu iubeste TRADATORII si lingusitorii, nu va invitat, pentru ca nu o MERITATI. si asa v-ati batut joc de aproape toti simpatizantii Realitatii care au migrat catre DIGI si MINASTIRE de la B1 ( in nici un caz MATEI) uitati-va numai la retingul de zilele acestea, voi care pe vremea lui Rares erati pe locul 1 acum sinteti pe 4. cu perspectivele comune ale PSD. In final D-na RIFAI nu mai dati vina pe altii purtati convorbiri consistente cu Cristoiu ( cel mai mare deontolog dupa Guse si Pieleanu ) Curind va vor parasi si Diaconescu si 2-3 care au mai ramas din vechea garda. SUCCES MARE ( in loc sa va dati loviti mai bine intrebati-va de ce a-ti ajuns aici)

Alte articole din: POLITICĂ