Coronavirus - România: 695153 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

FOTO/VIDEO Protest amplu anti-Covid în Berlin. Oamenii nu poartă măști și cer libertate

Wednesday, 18 November 2020, 15:44 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

Cei mai mulți protestatari nu poartă mască și nici nu respectă distanța recomandată de autorități. Unii dintre ai au asupra lor tigăi și fluiere, iar alții au bannere cu slogane precum ”Pentru Iluminare. Pace şi libertate.”

Protestatarii reclamă că legea pune în pericol drepturile cetățenilor. Mai mult, partidul de extremă-dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) a comparat-o cu Legea de împuternicire din 1933, care a deschis calea dictaturii naziste a lui Hitler, transmite Agerpres. 

Poliţiştii au format cordoane pentru a-i împiedica pe manifestanţi să se apropie de clădirea Parlamentului, adunările în apropierea instituției fiind interzise de Ministerul de Interne. 

Inițial, Germania a fost dată ca exemplu de multe țări vecine pentru modul în care a gestionat primul val al pademiei. Acum însă, țara a fost puternic lovită de al doilea val, guvernul având în plan introducerea unor noi restricții precum limitarea contactelor sociale și închiderea unor magazine. 

Miercuri, bilanțul epidemiei din țară a ajuns la 835.750 de cazuri de Covid-19 și 13.273 de decese. Din totalul pacienților, 3.436 sunt în stare critică.     

 

 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL