Concret, țeful PSD al Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, a introdus pe ordinea de zi a ședinței de CJ din data de 8 septembrie 2020 un proiect de majorare a termenului de concesiune, la 99 de ani, pentru un teren de aproape 1200 de metri pătrați de pe strada Ardealului nr. 4 din centrul Ploieștiului, aflat în proprietatea privată a județului Prahova, în favoarea unei firme din acționariatul căreia a făcut parte Raluca Țărândă, partenera de viață a fostului deputat PSD, Vlad Cosma
Dreptul de folosință asupra apartamentului 1 din clădirea de pe terenul din strada Ardealului nr. 4 din Ploiești este cedat firmei familiei Cosma, Sothebys Realty, fostă Oznet, potrivit extrasului de carte funciară prezentat de jurnaiștii de la G4Media. .
Compania a fost fondată de fostul deputat PSD, Vlad Cosma, apoi cedată mamei sale, Elena, și, acum, printre acționari este partenera lui Vlad Cosma, Raluca Țărândă, potrivit datelor de la Registrul Comerțului.
Apartamentul nr. 4 este dat în folosință Cristinei Ianculescu, parteneră de afaceri cu familia Cosma. Dreptul de folosință al celor două apartamente a fost intabulat de către notarul public Andreea Cosma, nimeni alta decât deputata PSD, Andreea Cosma, sora fostului deputat PSD, Vlad Cosma.
Proiectul de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean Prahova a fost retras însă după ce afacerea a devenit publică.
Raluca Alexandra Țărândă este partenera lui Vlad Cosma, fost deputat PSD și fiul lui Mircea Cosma, ex-președinte al CJ Prahova, liderul de facto al clanului și al județului. Raluca Țărândă este fiica lui Marian Țărândă, fost acționar la firma Star T&D din Blejoi. Celălalt acționar de la Star T&D, Ion Dumitru, i-a denuțat la DNA pe cei doi Cosma, tată și fiu.
Cosma senior și junior sunt judecați pentru corupție, fiind acuzați că, între 2010 și 2013, ar fi primit mită 1 milion de euro de la patronii unor firme de asfaltare și deszăpezire ca să le acorde contracte.
În noiembrie 2016, Cosma senior a fost condamnat la 8 ani de detenție cu executare, iar fiul lui a primit 5 ani de detenție. În aprilie 2018, sentința a fost anulată de un complet de 5 judecători al ÎCCJ, condus chiar de vicepreședintele instanței supreme, Iulian Dragomir, pe fondul acuzațiilor (nedovedite încă) privind fabricarea unor probe (în alte dosare) de către foștii procurori DNA Ploiești, Lucian Onea și Mircea Negulescu, zis Portocală. Ulterior a venit și decizia CCR care a anulat sentințele date de completurile de 3 judecători de la ÎCCJ pe motiv că aceste completuri nu erau specializate pe corupție așa că procesul se judecă acum de la zero la Tribunalul Prahova.
Toate detaliile și documentele pot fi citite într-o anchetă G4Media.