Coronavirus - România: 235586 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

VIDEO Dan Tudorache, audiat la SIIJ în scandalul alegerilor din Sectorul 1: Am dovezile unei fraude majore

Friday, 02 October 2020, 15:46 Sursă: Realitatea.net

Avocatul primarului în funcție, venit și el la audierile de la SIIJ, susține că după verificarea tuturor proceselor verbale și încărcarea în sistem, rezultatele nu se potrivesc cu cele raportate. 

"Noi reclamăm un comportament necorespunzător din perspectiva drepturilor şi obligaţiilor domnului preşedinte al Biroului Electoral Sector 1. Apreciem noi că acest comportament a condus la fraudarea alegerilor în acest sector (...). Avem o informaţie de ultimă oră - informaticienii noştri au verificat toate procesele verbale sau aproape toate procesele verbale încărcate şi deşi teoretic nu este posibil aşa ceva, sunt 17 procese verbale, 17 secţii, mai mult de 10%, care nici acum nu sunt pe cheie, deci numărul de voturi trecute în dreptul fiecărui candidat nu corespunde cu numărul voturilor valabil exprimate nici în acest moment. Din acest punct de vedere e clar că nu se poate declara un câştigător", a afirmat Mihai Drăgan, avocatul PSD S1, care l-a însoțit pe primarul în funcţie, Dan Tudorache, la audierile de la Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ).

"Şi în acest moment sunt cu probleme, repet, e vorba nu despre datele pe care le avem noi pe procesele verbale ale PSD, ci pe datele existente, publice, pe site-ul Biroului Electoral", a declarat Drăgan.

El a susţinut că este vorba despre procese verbale "înlocuite". "Ca să ştiţi mai direct, aşa, că au apărut în spaţiul public tot felul de fotografii şi de filmuleţe, sunt pur şi simplu procese verbale înlocuite", a mai spus Drăgan.Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL