Coronavirus - România: 19398 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Coronavirus. Mobilizare fără precedent: TELEDON mondial pentru finanțarea descoperirii unui vaccin anti-COVID-19

Thursday, 30 April 2020, 20:34 Sursă: realitatea.net

 

„Victoria asupra coronavirusului cere un răspuns mondial şi acţiuni susţinute pe numeroase fronturi. Trebuie să dezvoltăm un vaccin, să-l producem şi să-l răspândim în toate colţurile lumii. Şi trebuie să-l facem disponibil la preţuri abordabile”, a anunțat Ursula von der Leyen, potrivit AFP, preluată de Agerpres

Un vaccin este „cea mai bună şansă colectivă a noastră de a învinge virusul”, susţine Ursula von der Leyen, care şi-a exprimat speranţa ca un vaccin să fie pus la punct până în toamnă.

Comisia Europeană va începe, din 4 mai, înregistrarea donațiilor venite din partea țărilor, organizațiilor internaționale, instituțiilor financiare, societății civile, sectorului privat și fundațiilor. Cetățenii se pot alătura răspunsului global, contribuind la acțiunile de sensibilizare sau făcând donații către organizațiile partenere ale UE. Următoarele etape-cheie ale acestei campanii mondiale vor fi anunțate la începutul săptămânii viitoare.

Luni, 4 mai, președinta von der Leyen va găzdui un eveniment online de strângere de donații începând cu orele 15:00 CET, pe care îl puteți urmări aici. Scopul este acela de a strânge cel puțin 7,5 miliarde de euro, adică 8 miliarde de dolari. Fondurile colectate vor contribui la accelerarea dezvoltării și desfășurării la nivel global a vaccinării, tratamentului și diagnosticării. Însă 7,5 miliarde de euro reprezintă doar începutul și va fi nevoie de mai mult în viitor, pentru consolidarea sistemelor de sănătate din întreaga lume, se mai spune în mesajul transmis de Comisie.

„Este numărătoarea inversă pentru maratonul nostru mondial al donatorilor. Pe 4 mai, vrem să reunim întreaga lume pentru a obține rezultate în materie de prevenire, diagnosticare și tratamente împotriva coronavirusului. Obiectivul nostru este să strângem fonduri și să punem bazele unei cooperări globale fără precedent între organizațiile de sănătate și toți partenerii relevanți. Invit pe toată lumea să contribuie și să se alăture răspunsului global la coronavirus”, a declarat Ursula von der Leyen înaintea teledonului mondial.

Ursula von der Leyen se bazează pe sprijinul fundaţiei Bill&Melinda Gates, care va juca un rol important în această strângere de fonduri. Miliardarul şi filantropul american pledează pentru o mobilizare generală a cadrelor medicale, cercetătorilor şi guvernanţilor, mai scrie AFP.

Preşedinta Comisiei şi-a înmulţit apelurile pentru a încerca să-i convingă pe liderii lumii întregi că în faţa pandemiei forţa provine din unirea tuturor. „Ea petrece mult timp la telefon”, mărturisesc colaboratori ai săi.

Dar nu şi cu preşedintele american Donald Trump. „Avem discuţii bune cu Casa Albă, dar ei nu sunt de acord”, a recunoscut un responsabil european, citat de AFP.

„Trebuie evitată fragmentarea eforturilor", susţin colaboratorii lui von der Leyen. „Un singur obiectiv, un singur acoperiş”, susţin ei. Căci o cursă mondială s-a angajat pentru dezvoltarea unui vaccin. Interesele în joc sunt enorme şi giganţii industriei farmaceutice sunt deja în competiţie.

Finanţările se dispersează. Comisia a angajat sute de milioane de euro în cercetare - şi competiţia se anunţă dură. SUA au încercat astfel să cumpere CureVac, o societate biofarmaceutică germană care beneficiază de finanţări europene, după anunţul acesteia că lucrează la o „tehnologie promiţătoare pentru a dezvolta un vaccin împotriva coronavirusului”. 

*** Mai multe informații despre maratonul mondial al donatorilor sunt disponibile în acest comunicat de presă și pe site-ul web dedicat răspunsului mondial la coronavirus. Cine dorește să participe la această colectă mondială poate găsi mai multe informații despre răspunsul amplu al Comisiei la criza coronavirusului aici.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-05-01 07:36:35
Nina visoiu

Îmi pare rău, dar în afara de a critica PSD-ul nu scrie nimic în articol.... Titlul articolului în discordanta cu conținutul aces tuia..... Bazaconii manipulante.

2020-05-01 07:37:32
Nina visoiu

Îmi pare rău, dar în afara de a critica PSD-ul nu scrie nimic în articol.... Titlul articolului în discordanta cu conținutul aces tuia..... Bazaconii manipulante.

Alte articole din: ACTUAL