Coronavirus - România: 201032 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ciolacu: Iohannis și Guvernul Orban îi amețesc pe copii cu scenarii

Wednesday, 05 August 2020, 23:50 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

”Scenarii pentru copii, certitudini pentru pedofili! Iohannis şi Guvernul său nu sunt în stare să le spună concret părinţilor cum vor învăţa copiii lor în acest an şcolar. Îi ameţesc însă cu scenarii. Puterea liberală nu are soluţii clare pentru începerea şcolii, iar dovezile sunt faptul că preşedintele a evitat răspunsul la întrebări-cheie: ce vor face părinţii din zonele unde şcoala va fi online puşi în faţa unei situaţii fără ieşire - serviciu sau stat acasă cu copilul; ce vor face copiii şi profesorii care nu au tablete pentru cursurile online sau cei din zonele rurale fără internet; ce fac şcolile nepregătite pentru distanţare, numărul copiilor dintr-o clasă fiind de peste 30, iar împărţirea în două grupe imposibilă fiindcă n-au spaţiu fizic şi nici cadre didactice suficiente. În schimb, când vine vorba de pedofili, scenariile dispar şi rămân doar certitudinile: pedepsele legiferate de Parlament sunt prea mari şi imprescriptibilitatea, susţine Ludovic Orban, nu ar trebui să opereze în cazul violatorilor şi pedofililor", a scris Ciolacu.

Social-democratul a criticat și atitudinea președintelui când a fost întrebat despre criminalitatea din țară, acesta spunând că Iohannis ”pune aceeaşi placă ruginită cu PSD".

"Nu! Guvernul PNL mafiot şi corupt şi-a dat mâna cu interlopii, în timp ce poliţia face conferinţe de presă cu mascaţii înarmaţi în spate. Cum ar fi însă în scenariul în care Guvernul liberal nu mai face doar scenarii, ci ia şi decizii?!", a adăugat liderul PSD.

Miercuri, președintele Klaus Iohannis a anunțat că elevii din învățământul preuniversitar vor începe cursurile pe 14 septembrie, urmând să existe trei scenarii privind modul lor de organizare. Șeful statului a precizat că deciziile vor fi detaliate în săptămânile viitoare. Despre infracționalitatea din țară, Iohannis a declarat că, trei ani, PSD a apărat penalii și asta se vede acum pe străzi.

 

 

 

 

 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL