Călin Georgescu, interviu-eveniment. Candidatul interzis de Sistem aruncă în aer rezultatul alegerilor.
Marius Tucă: Cum a fost să va ia interviu Carlson Tucker?
Categoric este o onoare pentru mine sa am interviu din partea numărului 1 la nivel mondial și sigur că este extrem de onorabil, dar la fel de important este mesajul care a fost dat, a fost invitația lui, a echipei, și anume faptul că America apreciază valorile sacre legate de democrație, libertate și pace și nu uită atunci când este furată, pentru că atunci nu vorbim doar de un tur 2 furat, ci vorbim de faptul ca un partener al Americii consacrat a fost furat și concluzionez spunând ca nu va uita mai devreme sau mai târziu, America își va spune cuvântul în acest furt de departe clar și fără echivoc.
A fost furată și America, pentru că în momentul în care ai un parteneriat de acest gen, evident că a fost furată și ea. Lucrurile sunt sub incidența acestui parteneriat și nu este un lucru simplu.
Marius Tucă: Ați crezut totuși că veți fi lăsat să candidați?
Călin Georgescu: Nu, cu siguranță că nu am crezut, dar era misiunea mea să duc acest lucru la capăt pentru ceea ce de fapt s-a dovedit a fi și asta a fost misiunea mea să aduc în fata poporului român, să deconspir un sistem, o situație fără precedent. Am vrut să merg până la capăt. Partea a doua cea mai importantă a fost trezirea în conștiință, o chemare unii cu alții si noi toți cu Dumnezeu în care poporul român și-a găsit demnitatea, au apărut steagurile României, a apărut dorința de implicare ceea ce nu a fost până acum, efortul comun, comunitatea, comuniunea și modul în care înțelegem ce înseamnă demnitatea, respectul reciproc și faptul că este o țară a noastră și nu a altora.
De fapt aici este esența, pentru că și cei care în sine nu au fost contaminați, dar nu realizau acest lucru, pentru că pericolul, să știți, nu este focul, uraganul, seceta, foametea, ci este oarba obediență, ăsta este cel mai mare pericol. Să realizezi că ești liber, în primul rând trebuie să realizezi că ești în pușcărie. Nu ai cum să fii liber dacă ești în pușcărie. Și prima condiție este să realizezi că ești acolo și asta a făcut poporul român. Sunt foarte mândru de acest lucru și măreția poporului român se dovedește a fi la mare înălțime.
Marius Tucă: Au urmat dosarele, ați fost ridicat, arestat pentru câteva ore din trafic, ați trecut prin tot ce puteați trece, nu ați fost căutat în această perioadă de cineva din tabăra sistemului ca să bateți palma, poate vă înțelegeați și din punct de vedere politic să faceți ceva?
Domnul Țuca, știți cum e? Când crești printre lupi, nu ai cum să devii jigodie, este imposibil. Deci impecabilitatea demnității dă putere invincibilității acestui popor român care este invincibil și nu ai cum să abandonezi demnitatea, pentru că ea dă naștere ființei om integre, că ei nu înțeleg, că ei nu știu, nu este treaba noastră.
Eu am răspuns, am spus ca șterg tabla, am spus foarte clar.
Ați fost căutat sau ați primit semnale în sensul ăsta?
Nu, nu are cum. E cam greu lucrul ăsta. E destul de delicat pentru ei.
Eu am un singur obiectiv: bunăstarea și demnitatea poporului român. Cert este un lucru că eu sunt un om deschis, nu vreau decât binele poporului meu și sigur sunt în slujba lui. Prin urmare, tot timpul am fost deschis la dialog.
Nu trebuie să acuzam la nesfârșit, pentru că nu ajungi nicăieri cu lucrul ăsta, ci trebuie să găsim punți de legătura, mai ales că sunt momente foarte complicate internațional și punțile de legătură se deschid și se construiesc atunci când ai un dialog constructiv. Trecutul trebuie depășit și doar viitorul contează. Atât și nimic mai mult.
Marius Tucă: De ce ați tăcut atâta timp? Suntem în ultima săptămână a alegerilor prezidențiale. George Simion a obținut un scor incredibil. De ce sunteți acum aici?
În primul rând, prostia urlă și adevărul tace. Așa cum minciuna fură și încrederea creează. Eu am dorit dincolo de asta să ascult poporul român, să înțeleg care este următoarea etapă după trezirea în conștiință, am văzut de asemenea ce se întâmplă cu un regim fanariot care continuă aceeași linie și abuzuri și rămân în continuare deschis și la dispoziția poporului român și nu pot să nu spun câteva lucruri și gânduri față de situația existentă, chiar dacă ea a ajuns într-un punct pe care ei au generat-o, sistemul, și în care eu nu ma regăsesc, eu sunt în slujba omului simplu, adică legământul meu este ca omul simplu să se regăsească acasă, să se regasească ca stăpân în casa lui, omul simplu fiind meșteșugarul, țăranul, agricultorul, antreprenorul, micul producător, micul proprietar, pentru că esența unei societăți drepte stă în demnitatea și sudoarea omului simplu.
În mod normal, sistemul ar trebui să apere esența democrației într-un stat de drept. El apărând acest sistem, apară și protejează furtul, corupția și sigur în esență eu pot să vă spun că nu poți sa reconstruiești o țară fără a pune în centru omul simplu, pentru că el dă naștere și el este baza economiei, pentru că pe el vreau să îl ajut, pe cel care taie drept lemnul, pe meșteșugar, pe țăran, pe tâmplar, pe oricine construiește cu mâinile lui, pentru că ei duc la suveranitate. Fără omul simplu nu se poate construi un stat drept. Fără a înțelege că pământul, apa, energia aparțin poporului nu poți să construiești un stat drept. Fără să înțelegi că tinerii nu se pot duce în pribegie neavând niciun loc de muncă și nicio viziune în țara lor nu poți construi un stat drept. Astea sunt lucruri clare, precise, o viziune bazată pe realitate, pe onestitate, pe bunul simț românesc, pentru că în ultima instanță distribuția puterii, a omului care poate să devină independent cu ceea ce îi oferă statul în mod echitabil, atunci țara devine suverană.
Suveranismul înseamnă dreptul nostru de a ne hotărî singuri soarta. Suveranismul nu are de a face cu a te izola, ci are de a face cu demnitatea. Lucrurile sunt înțelese greșit doar printr-o simplă ideologie și nu ai cum să ajungi la un punct care să însemne demnitatea, onestitatea poporului și in mod special poziția noastră în lume.
Eu garantez cu acest proiect de țară că noi de departe cucerim Europa și lumea, pentru că asta este linia care se desfășoară astăzi în lume.
Important este să urmprim același ideal comun. Avem echipă consistentă. Avem oameni pentru triplarea absorbției de fonduri europene. Apoi, avem acest tot haos cu dobânzile. E o simplă manipulare.
Africa este plină de resurse, dar chiar și așa, copii mor de foame. Românie e plină de resurse, iar copii romîni se culcă cu stomacul gol.
Avem aur, dar cerșim bani. Nu există niciunde cu conducători de glie să ți lași țara așa. Orice contract se renegociază.
Este nevoie de un minister pentru diaspora. Românii de afară nu sunt băgați în seamă.
Sunt lucruri...vârsta...poate a fost o figură de stil la Simion. Dar vorbim de eliminarea pilelor și amantelor. Dar nu vorbim de 500.000 de oameni dați afară. Ai nevoie să ajuți antreprenorii pentru reducerea birocrației. Curățenia generală legată de onestitate, eficiență și transparență.
Toți avem familii, copii, e nevoie de democrație. E nevoie să reconstruim împreună această țară. Trecutul trebuie depășit, numai viitorul contează. Pensionarii, militarii și copii sunt principalele categorii care trebuie susținute. Oamenii și educația sunt baza. Pensionarii nu mai trebuie umilit. E nevoie de cabinet stomatologic în fiecare st. N-au dinți în gură, e vai de mama lor.
Cele două scenarii
Cunosc doar scenariul legat de protejatul meu. Vom vedea. E nevoie de relații cu toate statele, principalul partener rămâne SUA. Avem nevoie de legi simple, funcționari bine pregătiți. Taxe și impozite mici. Tot ce înseamnă proprietatea privată trebuie ajutată.
Eu sunt proromân. Dacă azi datoria e 206 miliarde euro, deci e o gaură în care se varsă bani pe care nu-i ai. Avem deficit de bunuri de 8,3 miliarde de euro.
Datoria Ucrainei de doar de 107 miliarde
Prima mea comunicare va fi cu SUA și categoric va fi, relația mea e impecabilă.
Prefer să mă duc pe de poziție oficială, nu mă duc ca privat. De aici, Bruxelles, Franța, Budapesta vor fi țările cu care voi lua contact. Am îmbunătățit Europa prin ce suntem noi. Nu vom ieși din NATO, e de neimaginat. Important este să avem o relație de demnitate în raport cu UE. Aici discutăm de o chestiune tranzacțională.
Jucăm pe aceeași viziune, noi și SUA.
Nu va fi greu cu turul 2. Avem echipă și strategie bine puse la punct. Poporul român știe ce vrea. E bine să fim deschiși cu toată lumea. Avem nevoie de pace socială, înainte de prosperitate economică.
Noi trebuie să fim promotorii păcii, suntem în poziția de a negocia, avem o poziție extrem de favorabilă. E nevoie de pace, liniște. E nevoie ca antreprenorul român să se dezvolte la maxim. Vom dezvolta o nișă. Memorandumul între China și Rusia ca schimburile să se facă numai în monedele lor e extraordinar. E nevoie și de echilibru în partenerul tău. Avem hrană curată, apă și energie ca să fim lideri în Europa.
Acest steag este cel al libertății...
România e cea mai importantă țară din lume. La resurse suntem pe locul doi după Afganistan, iar la teren fertil tot locul 2 după Argentina.
Bogăția principală a României sunt oamenii. Toți au nevoie de bani, apa deja se joacă la bursă, resurse avem, important e să fie ale noastre. Bursa grâului la Brăila și de energie la București sunt primordiale.
Diplomația continuă e un lucru important, iar partea cealaltă e poziția de a ne implică n toate tratatele de pace, pentru cei mari, pentru vecini, în așa fel încât să oferim ce nu au ei. Când tranzacționezi fix ce nu are celălalt, ai câștigat.
Justiția nu trebuie să mai fie la ordin.
Responsabilitatea magistraților e necesară, ca cea a președintelui, parlamentului...
E o schimbare profundă în lume. Putem conviețui împreună, doar prin comuniunea de idei putem fi fericiți. Vreau să văd oamenii râzând pe stradă. Abia atunci România a renăscut. Când diaspora va reveni vom fi peste 30 de milioane de români în țară. Din datele mele, așa vom fi. O Românie cu un program pe care nu l are nimeni, cu 30 de milioane de leocuitori, România va fi lider. Bunăstarea și demnitatea sunt esențiale., NU vreau să mai văd român nedemn și sărac. Dumnezeu ne -a creat ca să ne iubim și să ne iertăm.