Coronavirus - România: 479634 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Beatrice Mahler, managerul ”Marius Nasta”: Covid-19 este o afecțiune vicleană. Vaccinurile disponibile pot reduce din riscuri

Saturday, 29 August 2020, 12:23 Sursă: Realitatea Plus

Autor: Irina Chirtoc

”Din datele pe care le centralizăm la ”Marius Nasta”, afecțiunile pulmonare sunt pe locul 4 ca incidență. Risc de afectare este foarte mare la pacienții cu diabet și obezitate, dar este important să raportăm aceste lucruri și la incidența acestor boli în populație. Oarecum pacienții cu obezitate sunt la limită, afectează și implică componenta cardiovasculară și respiratorie, lucrurile se combină. Datele arată că pacientul cu astm ar fi protejat pentru că numărul de receptori la nivelul căilor respiratorii este mai mic.

E o boală care, pe măsură ce trec săptămânile, o descoperim și o cunoaștem sub aspecte la care nu ne-am gândit că pot fi corelate. Apar simptome noi, își modifică agresivitatea. Este o afecțiune vicleană, parcă e un fake-news pe care chiar boala ni-l joacă câteodată. Este extrem de solicitantă această adaptare pe care afecțiunea ne obligă să o facem atât medical, cât și social. (...) Nu știu dacă în acest moment cineva poate explica de ce anumite organisme nu reacționează la tratament”, a transmis Mahler.

Managerul de la ”Marius Nasta” a subliniat că anumite vaccinuri disponibile pot ajuta la reducerea riscului de îmbolnăvire cu noul coronavirus.

”Avem trei tipuri de vaccinuri pe care le putem administra: antipneumococic, antigripal și trivaccinul, care protejeză pentru una dintre afecțiuni, nu este atât de frecventă, dar, dacă apare, complică lucrurile. Sunt scheme de vaccinare simple, recomandate de OMS, care protejează. E bine să ne facem toți această vaccinare pentru a fi protejați”, a recomandat medicul.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL