Coronavirus - România: 114648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Beatrice Mahler, manager ”Marius Nasta”: Și asimptomaticii trebuie să se testeze. Putem evita lucrurile grave dacă sunt abordați terapeutic din timp

Saturday, 08 August 2020, 00:10 Sursă: Realitatea Plus

Autor: Irina Chirtoc

Mahler a subliniat că se pot evita cazurile grave dacă sunt abordate terapeutic din timp. În urma unor analize și a discuției cu medicul, acesta poate decide dacă este nevoie de tratament pentru a preîntâmpina agravarea situației.

”Din punctul meu de vedere, asimptomaticii ar trebui să se testeze. Am constatat că, de foarte multe ori, un pacient asimptomatic, dacă discuția este foarte amănunțită, se constată că are o tuse ușoară, astenie, simptomatologie care nu îl deranjează. Este bine ca fiecare persoană să ajungă să își facă o radiografie pulmonară și teste de sânge pentru a avea un bilanț minimal în urma căruia medicul poate decide. Există posibilitatea de evoluție spre o formă de afectare severă”, a spus managerul institutului.

Despre pacienții Covid-19, medicul a precizat că a constatat o scădere a vârstei medii a acestora, majoritatea având la internare o formă moderată a bolii care s-a agravat ulterior.

”Vârsta pacienților este în scădere. Formele cu care ei se prezintă și necesită internarea sunt forme de afectare moderată. Limita de trecere către forma critică este extrem de mică. De aceea, este extrem de important ca aceste persoane să ajungă într-un serviciu medical cât mai repede pentru a fi evaluate. Adoptarea unui tratament poate ajuta”, a transmis Mahler, la Realitatea Plus.

Medicul de la ”Marius Nasta” a reiterat că, prin respectarea regulile promovate de autoritățile sanitare, sunt șanse mari ca situația să se îmbunătățească.

 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL