Ministrul Sănătăţii, declaraţii şocante despre medicii rezidenţi

 
Ministrul Muncii, declaraţii şocante despre medicii rezidenţi 
Ministrul Muncii, declaraţii şocante despre medicii rezidenţi 

Medicii nu sunt pregătiţi suficient în sistemul de educaţie, anunţă ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, precizând că a sugerat reprezentanţilor universităţilor de medicină ca examenul de rezidenţiat să fie mai serios. Pintea a spus că trebuie să fim “puţin mai exigenţi” în ceea ce priveşte medicina.

 

 

“Din păcate, în România nu sunt pregătiţi suficient în sistemul de educaţie (n.r. - medicii). Practic, aparatura a luat-o puţin înaintea pregătirii resursei umane. De anul acesta se reglează lucrurile, dar aceşti specialişti care vor termina vor fi după patru ani de zile”, a spus, joi, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

De asemenea, Pintea a mai precizat că a discutat cu reprezentanţii universităţilor pentru a face examenul de rezidenţiat mai “serios”.

 “Sunt mai multe locuri scoase la rezidenţiat. Universităţile sunt mulţumite de locurile pe care noi le-am scos în acest an. Pentru locurile rămase neocupate se va organiza a doua sesiune de rezidenţiat. Am avut o discuţie cu conducerile universităţilor publice din România. Concluzia noastră a fost că avem nevoie de rezidenţi buni, de medici buni. Prin urmare, am sugerat ca examenul să fie unul foarte serios, să testeze cu adevărat cunoştinţele studenţilor. Nu că ar fi fost până acum altfel, dar trebuie să fim puţin mai exigenţi în ceea ce priveşte medicina”, a mai adăugat Sorina Pintea.

Ministerul Sănătăţii organizează în data de 18 noiembrie concursul naţional de intrare în rezidenţiat în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie.

 

Sursa

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Bara Constanta
12 Oct 02:03
Doamna, nu stiti in ce consta acest examen de rezidențiat, nu stiti ca o mie si ceva de pagini multi dintre dvs. Nu puteti sa le citiți dar sa le mai învățați! Nu stiti ca dupa terminarea rezidențiatului nu au locuri de munca si sunt nevoiți să plece din tara! Nu stiti ca sunt specialitati care nu se regăsesc în mediul privat, cum este medicină legală și directorii de IML-uri angajează pe cine vor ei prin așa zisele examene! Nu stiti cum se dau asa zisele doctorate! Dar cred ca stiti foarte Bine care este realitatea din sistemul de rezidențiat!
Răspunde
0 0
predescu nicolae
04 Dec 18:58
7 Stimata doamna prin examenul de rezidentiat au trecut si altii. si credeti-ma au fost mai mult de 1000 de pagini de invatat din diverse carti nu din 2 compendii ( pline de greseli - asta veste alta poveste) Va sugerez sa vedeti Harrison -ul - sau tratatele de medicina interna ale lui Gherasim sau cele de gastro. Sunt cu mult peste 1000 de pagini - si le-am invatat si am sustinut examen cu o concurenta de 10 pe loc la specialitati medicale sau 15 la cele chirurgicale.
La medicina se invata "la greu"" in consecinta nu va mai plangeti ca aveti 1000 dde pagini de citat. Daca vreiti performanta si competitivitate trebuie pregatire temeinica .
0 0
Fane
11 Oct 19:39
Doamna ministru, prima data educati profesorii spagari si aproape ignoranti pe care partidul d-voastra ia creat de 30 de ani, care pun note dupa cum primesc atentii, care promoveaza toti analfabetii straini si incearca sa para intangibili pentru romanii saraci.
Degeaba puneti un milion de examene, daca profesorii sint nulitati ahtiate dupa bani facuti la apelul bocancilor ! Degeaba puneti un milion de examene daca vor lucra intr-un sistem care promoveaza lipsa de responsabilitate si lipsa de empatie si transparenta ! 30 de ani de inapoiere si degringolada nu se recupereaza cu aceiasi cizmari care se bat cu pumnul in piept.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?