Guvernul s-a răzgândit. Renunţă la o taxă din Ordonanţa "lăcomiei"

 
Ministrul Energiei, anunţ despre taxa de 2%
Ministrul Energiei, anunţ despre taxa de 2%

Prima modificare la Ordonanţa controversată de la sfârşitul anului trecut. La nicio lună de la adoptare, Guvernul ar putea renunţa o taxă care a avut deja efecte negative.Ministerul Energiei va încerca să elimine taxa de 2% din cifra de afaceri pentru companiile care produc energie pe bază de cărbune, a declarat joi la Târgu Jiu Anton Anton, ministrul Energiei, potrivit Mediafax.

„Taxa de 2% pe cifra de afaceri ne vom strădui să o eliminăm pentru companiile care produc energie pe bază de cărbune, că sunt destul de împovărate și așa", a spus Anton Anton, prezent la negocierile purtate între conducerea Complexului Energetic Oltenia și minerii aflați în grevă.

Companiile din energie și gaze naturale trebuie să plătească ANRE o taxă de 2% din cifra de afaceri. Conform unei propuneri legislative ANRE, companiile vor trebui că comunice instituției, până la 20 februarie, cifra de afaceri estimată în anul precedent în vederea calculării taxei de 2%.

Documentul prevede că plata se poate face în patru tranșe, trimestrial, dacă valoarea depășește 5.000 de lei.

Metodologia definește situațiile în care companiile trebuie sau nu să plătească taxa, precum și cum se percepe aceasta în unele situații speciale, cum ar fi întreruperea licenței de acordate de ANRE în domenul energiei electrice sau al gazelor naturale, în cazul falimentului sau al preluării licenței de un alt agent economic.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Valer
18 Jan 09:33
Ministrul Energiei domnul Anton Anton ne da o fumigena pe la nas cum ca TAXA DE 2% pe cifra de afaceri la companiile pe Cărbune ar putea sa dispară in condițiile in care PIERDERILE LA BUGET SUNT DE APROZIMATIV 1 MILIARD DE LEI.OAMENII ACESTEA ORI NU ȘTIU UN PIC DE ECONOMIE ORI SUNT BĂTUȚI IB CAP! ESTE VALABIL PENTRU TOATE SECTOARELE UNDE CAPITALUL ROMÂNESC ESTE MAJORITAR , FACEȚI ANALIZE DIAGNOSTIC ( dacă au habar de așa ceva ) de jos in sus , începând cu oamenii ( supradimensionați) ȘEFII CU SALARII ENIRME IN RAPORT CU BAZA ( de aici conflicte de munca terminând cu greva) . DOAR DUPĂ O EVALUARE COMPLEXA SA VEDEȚI AVEȚI SAU NU PROFIT DI PUTEȚI PUNE CÂTE TAXE VORBGUVERNANTII! NUSTE NEISPRĂVIȚI CARE NU CUNOSC NUMIC DIN ECINOMIE!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?