De ce a refuzat-o Iohannis pe Gîrbovan? Judecătorul încă așteaptă un răspuns!

 

Dana Gîrbovan susține că președintele Iohannis a refuzat s-o numească ministru al Justiției, dar încă nu a trimis un răspuns nominal, ci doar că el nu împărtășeșete aceleași valori ale democrației cu Gîrbovan. Judecătorul a mai menționat că așteaptă motivele pentru care a fost refuzată, pentru a răspunde fiecărui punct în parte.

Judecătorul Dana Gîrbovan a declarat, la „Marius Tucă Show”, că a fost refuzată de președintele României pentru funcția de ministru al Justiției deoarece, în viziunea șefului statului, valorile constituționale pe care le împărtățește magistratul sunt contrare celor împărtășite de Iohannis.

„În afară de ce a comunicat domnul președinte în comunicatul de presă public, nu a existat o altă motivare, deși este obligatoriu în cazul remanierii de a se da act scris în care să se dea motivele că propunerea pentrru un minister nu corespunde portofoliului respectiv. (...) Câtă vreme președintele și-a asumat respingerea individuală a fiecărui membru aștept motivele pentru care nu corespund. Nu este cazul, deocamdată, rămâne doar opinia domniei sale. A exprimat, într-un mod foarte tranșant, aceea că valorile constituționale, democratice, pe care eu le impărtășeasc ar fi contrare celor împărtășite de președinte și o parte din cetățenii României”, a declarat Dana Gîrbovan la Marius Tucă Show.

Judecătorul a mai menționat că așteaptă motivele pentru care a fost refuzată, pentru a răspunde fiecărui punct în parte.


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
La justiție trebuie un politician dat dracului,ca afacerile sunt peste puterea lui Dumnezeu
13 Sep 18:06
Vă spun eu de ce a refuzat-o.Dl presedinte are Patria in suflet si s-a gândit că un ministru de justiție trebuie sa lupte cu incălcarea independenței justiției de către SRI,sa constate cădl Dragnea a fost condamnat la cererea străină ,ca lupta pentru egalitate la UE să nu mai ducă la arestări publice degradante, si un ministru să propună măsuri de legiferare pentru condamnare huliganismului politic,inclusiv minciuna imbrăcată in svon pubic,fabricat la servicii.Si dl presedinte a zis ,poate bine,ca doamna propusa e o conciliatoare ,ca si premierul ,se luptă pentru spații la judecătorii si pensii mari la mgistrati.Or...or ce ?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?