Cuplu gay, victorie la CCR. Avocat: Decizia de azi a recunoscut caracterul de soţi al celor doi

 
Cuplu gay, victorie la CCR. Avocat: Decizia de azi a recunoscut caracterul de soţi al celor doi
Cuplu gay, victorie la CCR. Avocat: Decizia de azi a recunoscut caracterul de soţi al celor doi

Avocatul cuplului Coman-Hamilton, Iustina Ionescu, a comentat, la Realitatea TV, decizia de azi a Curţii Constituţionale. CCR a admis, miercuri, sesizarea cu privire la dreptul de liberă circulaţie şi şedere a persoanelor de acelaşi sex căsătorite, în spiritul deciziei Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE).

"Este prima dată când CCR recunoaşte dreptul la viaţă de familie, ca soţi, pentru două persoane de acelaşi sex căsătorite în străinătate. Nouă ne-a fost admisă sesizarea în faţa Curţii, asta înseamnă că în această cauză Curtea a identificat faptul că formulările din Codul civil, din articolele contestate de noi în Codul civil, vin în contradicţie cu drepturile familiilor gay şi a decis că aceste articole din Codul civil trebuie aplicate şi interpretate în sensul în care să asigure respectarea dreptului la liberă circulaţie familiei formate din Adrian şi Clay pe teritoriul României", a spus avocata.

"Decizia luată azi de CCR a recunoscut caracterul de soţi al celor doi, aşa cum a dispus şi Curtea de Justiţie a UE, cu o lună înainte. Mai mult, CJUE a dispus foarte clar că statutul de soţi nu poate fi declasat de către instanţele sau autorităţile din oricare stat membru, deci chiar şi din România. Prin urmare, hotărârea de astăzi i-a recunoscut ca soţi pentru scopul liberei circulaţii. Pe de altă parte, hotărârea de astăzi este limitativă. Aceştia sunt soţi la imigrări, dar nu sunt soţi la spital sau când merg să se înregistreze la Fisc. Acestea sunt nişte întrebări care rămân nelămurite. Sperăm în hotărâre să primim mai multe lămuriri", a mai spus Iustina Ionescu.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
gicu
18 Jul 22:57
sa-si ia decizia si sa si-o bage-n kour!
Răspunde
0 0
Dan
18 Jul 21:34
Care din cei doi va "naste" viitoarea "progenitura" ???????????????????????????????????????????????????
Răspunde
0 0
romanka
18 Jul 17:17
Minciuna; este vorba de dreptul de circulatie in spatiul UE;
nu ca ar fi recunoscuti in ROMANIA ca soti---
nu au cum sa fie recunoscuti de catre CCR;
s a si specificat acest lucru.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?