Campania Guvernului de împrumuturi pentru tineri pune în alertă asociațiile de studenți și elevi

 
Viorel Stefan
Viorel Stefan

Credite pentru tineri. Asociațiile de studenți și elevi critică maniera intempestivă în care Guvernul vrea să demareze o campanie masivă de împrumuturi pentru tineri. Motivele sunt multiple: slaba educație financiară a tinerilor, riscurile de neplată, tentația Executivului de a subfinanța sistemul public de educație.Credite pentru tineri. Consiliul Național al Elevilor (CNE), Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) și Consiliul Tinerilor din România (CTR), reprezentanții legitimi ai elevilor, studenților și tinerilor din România, solicită de urgență o întrevedere cu Guvernul României referitoare la introducerea Programului „Investește în tine" - împrumuturi fără dobândă garantate de stat.

Avertismentul tinerilor vine după ce, marți seara, vicepremierul Viorel Ștefan a anunțat că Guvernul va adopta săptămâna viitoare un act normativ prin care statul va acorda credite preferențiale, cu dobândă zero, persoanelor care vor să investească în dezoltare personală.

Programul "Investește în tine" se adresează tinerilor între 16 și 26 de ani dacă sunt în sistemul de învățământ sau urmează cursuri de specializare autorizate de Ministerul Educației, precum și persoanelor între 26 și 55 de ani, dacă sunt în sistemul de învățământ sau urmează cursuri de reconversie profesională.

Tinerii avertizează că nivelul redus al educației financiare plasează populația tânără la risc. "Ne exprimăm surprinderea și dezamăgirea deopotrivă că un astfel de program, cu un impact semnificativ asupra categoriilor mai sus menționate, poate să fie propus spre adoptare fără o amplă consultare prealabilă", spun tinerii.

În cazul elevilor și studenților, adoptarea unui astfel de program, în circumstanțe încă necunoscute, poate conduce, cum s-a întâmplat în marea majoritate a statelor în care a fost adoptat un astfel de mecanism de cost sharing [împărțire a costurilor între stat și elevi/studenți sau familiile lor], la scăderea masivă a bugetului alocat de statul român pentru educație și la o creștere majoră a taxelor de școlarizare, atrag atenția elevii și studenții.

Asta în condițiile în care majoritatea cheltuielilor eligibile pentru a fi „decontate" prin intermediul „împrumutului" sunt cheltuieli pe care statul român ar trebui să le acopere conform Constituției României.

Spre exemplu, în perioada 1989-2009, contribuția statului olandez în finanțarea învățământului superior a scăzut cu 38%, în timp ce nivelul de creditare al studenților a crescut cu 105%.

La 31 martie 2015, datoriile totale ale studenților din Anglia, unde există un sistem de cost sharing similar cu cel propus de guvern, au atins pragul de 64 miliarde £, în timp ce în Scoția (3,5 miliarde £), Țara Galilor (2,9 miliarde £) sau Irlanda de Nord (2,4 miliarde £), unde statul recunoaște valoare socială a învățământului gratuit acestea erau semnificativ mai mici, scrie Hotnews.ro.

„ANOSR nu consideră oportună implementarea unui sistem de acordare a unor credite în vederea susținerii cheltuielilor legate de accesul, studiul și întreținerea studenților, în condițiile în care acesta nu este supus dezbaterii într-un mod corespunzător. În ciuda unor avantaje pe termen scurt, acest sistem ar destabiliza, din punct de vedere economic, un număr important de studenți/absolvenți. Modul în care se încearcă adoptarea acestui program național ridică semne de întrebare serioase. Dacă termenul de implementare conform Programului de guvernare este 1 ianuarie 2019, de unde toată această grabă? Apreciem facilitățile acordate studenților în ultima perioadă, însă sustenabilitatea acestora este afectată prin posibila adoptare a acestor măsuri", spune Marius Deaconu, președinte ANOSR.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Jeff Michael
03 Jan 10:43
Salut,

Aveți nevoie de un împrumut sau un împrumut pentru a vă plăti facturile, a începe o afacere nouă, pentru a cumpăra o casă sau o mașină? Dacă ați refuzat împrumuturile de la bancă pentru că nu aveți garanții sau garanții necorespunzătoare, compania noastră este o companie de credit înregistrată, oferim toate tipurile de împrumuturi personale și comerciale. o rată a dobânzii mai mică de 2% pe termen scurt și lung, procesul nostru de obținere a unui împrumut de la compania noastră este rapid fiabil și ușor de contactat astăzi prin e-mail: jsemkffloaninvestment@gmail.com

Contactați numărul meu de telefon: +12149748303

Așteptați răspunsul dvs.

Compania Jeff Michael Loan.
Răspunde
0 0
Pamela Rosa Flores
13 Nov 04:36
Aveți nevoie de bani urgente? Noi putem ajuta!

Sunteți în situația actuală în dificultate sau aveți probleme?
În acest fel, vă vom oferi ocazia de a face noi evoluții.
Ca om bogat, mă simt obligat să îi ajut pe oamenii care încearcă să le dea o șansă. Toată lumea merită oa doua șansă și, pe măsură ce guvernul eșuează, vor trebui să vină de la ceilalți.
Nici o sumă nu este prea nebună pentru noi și vom determina maturitatea de comun acord.
Nu există surprize, costuri suplimentare, dar numai valori convenite și nimic altceva.
Nu așteptați mai mult să comentați acest post. Introduceți suma pe care doriți să o împrumutați și vă vom contacta cu toate opțiunile. contactați-ne astăzi la: pamelarosaflores11@gmail.com
Răspunde
0 0
harry carlos loan
13 Nov 02:39
Bună ziua, sunt doctorul Harry Carlos, creditor privat de împrumut, dau împrumut celor care au nevoie de împrumut și cei care doresc să înceapă o nouă afacere. Îi dau împrumuturi personale, împrumuturi de afaceri, împrumuturi pentru studenți, credite pentru companii și toate tipurile de împrumuturi, în rata interesată de 2% contact astăzi la: harryloanfirm56@gmail.com whatsapp via +32460210203
Răspunde
0 0
aisah
05 Oct 16:16
Fii atent aici. Nimeni nu vă poate ajuta aici sau chiar vă poate sugera cum puteți obține ajutor financiar. Orice răspuns al unui împrumutător la întrebarea dvs., TREBUIE să ignorați, pentru că sunt SCAMS ... adevărați SCAMS ... am fost o victimă de care am fost smulși cu mii de dolari ... bine mulțumim lui Dumnezeu pentru o soră creștină care ma referit la o organizație de împrumut formată de un om creștin. se numește DAN HONESTY. Mi-au făcut viața una valoroasă și i-au dat o semnificație. Când sora mi-a dat contactul, i-am contactat. Apoi am cerut un împrumut cu toate dovezile necesare pentru a dovedi că am nevoie de un împrumut, au aprobat un împrumut de 45.000 EUR și în 48 de ore după ce au întrunit cerințele necesare, împrumutul meu a fost depus în contul meu bancar fără garanții. Deși am fost foarte nervos cu organizația de împrumuturi la început din cauza experiențelor mele anterioare rele, mai ales când problema mea de a rezolva acuzațiile de transfer a venit, îmi păstrez credința datorită faptului că ruda mea ma referit, , și așa cum Dumnezeu ar trebui să aibă, puțin știam că deficiențele mele financiare au ajuns la un HALT final. Dacă nu, pentru o trimitere rapidă de la o soră creștină la acea sursă autentică, aș fi regretat viața mea totală, pentru că la acel moment am divorțat doar pe tatăl fiului meu, iar fiul meu (Kennett) sa confruntat cu o viață și situația morții. M-am confruntat cu facturile sale de spital și mă confruntam, de asemenea, cu blocarea pieței în apartamentul meu. Detaliile despre această organizație a lui GOD SENT nu vor fi dezvăluite de acum înainte din teama impersonării (pentru că sa descoperit că unele persoane nu au nevoie de ajutor financiar, ci doar vor să colecteze bani de la această organizație creștină creștină). Și din acest motiv nu dau niciodată împrumutul. Trebuie să le puteți convinge foarte bine și să oferiți dove
Răspunde
0 0
Helen Wilson
02 Sep 12:59
OFERTA DE IMPRUMUT,
Ai nevoie de ajutor financiar? Sunteți în orice criză financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? Aveți nevoie de fonduri pentru a-ți plăti datoriile sau pentru a-ți plăti facturile sau pentru a începe o afacere bună? Aveți un proiect neterminat la îndemână din cauza unei finanțări necorespunzătoare? Aveți un scor de credit scăzut și sunteți greu să obțineți servicii de capital de la băncile locale și alte instituții financiare? Aveți nevoie de bani pentru a investi în anumite domenii de specializare. Iată o oportunitate pentru a obține împrumutul dvs. astăzi pentru a vă rezolva toate problemele financiare
Contactați-ne acum prin e-mail la (helenwilson719@gmail.com)

Oferim toate tipurile de împrumuturi din orice sumă de care aveți nevoie. Procesul nostru de capital și de creditare este 100% garantat și garantat, fericirea clienților noștri este forța noastră, suntem o companie de împrumut cu reputație, legitimă și acreditată. Acordăm împrumut persoanelor fizice și companiilor care au nevoie de asistență în numerar. Deci, vă rugăm să ne contactați astăzi prin e-mail la (helenwilson719@gmail.com)
Mulțumesc.
Răspunde
0 0
Amalia
30 May 13:41
Părerea mea este că se speră să se obțină efectul,mai ales ca cel de la țară, cu zaharul,făina s.a. Aici este vorba de bani,așa că ar putea avea efectul dorit.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?