Cătălin Ioniţă, şeful DGA, atac la Carmen Dan: Trebuie să înceteze minciunile din minister

 
Cătălin Ioniță, audiat la DNA
Cătălin Ioniță, audiat la DNA
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Şeful DGA, Cătălin Ioniţă, transmite o scrisoare deschisă în care acuză faptul că schimbările pe care vrea să le facă ministrul Carmen Dan în structura pe care o conduce, îl vizează de fapt pe el. Acesta descrie şi momentul din 2018, când s-a aflat între Carmen Dan şi Mihai Tudose şi acuză că a fost silit să scrie demisia de la Poliţia Română, aflând din presă că a fost a schimbat. Carmen Dan s-a arătat vineri nemulţumită de activitatea DGA, spunând că ministerul are nevoie de o instituţie de integritate, “nu de un alt parchet”, scrie Mediafax.ro.- “prezentarea mincinoasă făcută de ministru în luna ianuarie 2018 când în disputa politică cu premierul de la acea vreme Mihai Tudose s-a prezentat public un raport din care reiese că sunt de acord cu ocuparea funcţiei de Inspector General al Poliţiei Române. Iată, vă prezint un raport înregistrat din data de 11.01.2018 din care reiese clar faptul că nu sunt de acord”

- “Ca urmare a presiunilor făcute am început activitatea ca Inspector General însă nenumăratele imixtiuni în activitatea firească a I.G.P.R. creau tensiuni permanente”

- „Am aflat imediat de faptul că, faţă de şeful Poliţiei Române se desfăşoară activităţi de supraveghere operativă, deasemenea şi asupra familiei mele, existând martori şi probe video în acest sens. Am înştiinţat conducerea D.G.P.I., însă nu s-a întâmplat absolut nimic, din contră”

- „Văzând că nu pot fi manipulat am fost silit să îmi scriu un raport cu demisia din funcţie chiar înainte de o deplasare în S.U.A. la misiunea O.N.U., spunându-mi-se să plec liniştit că vom stabili ce facem. Ulterior, am aflat din mass media că mi-am dat demisia”

- “Odată reîntors la D.G.A. au continuat presiunile vizând schimbarea din funcţie a unor şefi de structuri teritoriale, aspecte pe care le voi detalia cu probe. Printre ameninţările pe care le-am primit au fost şi cele legate de înscenarea unui dosar penal la D.N.A., prezentarea tezei de doctorat ca fiind plagiată înainte ca orice organism de specialitate să se pronunţe”

- Cu privire la afirmaţia că din 1495 suspecţi, 174 sunt lucrători M.A.I., 24 având funcţii de conducere, precizez că în majoritatea dosarelor prezenţa unui cadru M.A.I. este însoţită de participaţia unuia sau a mai multor suspecţi ce nu au calitatea de angajat al ministerului. Aşadar afirmaţia că doar 10% din suspecţi sunt cadre M.A.I. este vădit neprofesionistă”

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Rezistenta
22 Apr 11:26
USR si cu Pojar arunca Romania in jar. Ei vorbesc serios doar cand le arunca Soros un os. Roade la el cu placere si pe urma iar mai cere.
Răspunde
0 0
ORWEL 1984
22 Apr 06:11
''ministrul'' nu e d-zeu, e un angajat al statului si nu i se subordoneaza nimeni pentru ca este TEMPORAR ! ministrul coordoneaza o structura existenta sa nu depaseasca limitele legale dar nu o foloseste in interes personal sau de partid !

Ciuma e ciuma orice atinge se IMBOLNAVESTE, USUCA si MOARE !!!
Răspunde
0 0
Mai da-le o 100, veoricoo !
22 Apr 06:07
PSD au devenit ca niste anusuri contra naturii ... anormali si periculosi in inapoierea lor ... nu ai ce sa le ceri unora care cred ca prostia. fudulia, minciuna, furtul, tradarea, sabotajul, compromisul, ... sint activitati ''politice'' normale ! In disperarea lor bolnavicioasa acuza pe toata lumea pentru dezastrul si genocidul pe care EI l-au produs in numai 30 de ani !
Răspunde
0 0
Dati afara dezidentii de peste tot.Staul e creat in piramidă,nau are hastagi peste tot
22 Apr 05:23
Domnisorule,ministerul e fondat pe principiul subordonării.Voiati sa decideti altfel decât ministrul ?Foarte bine,va trebuia o coală de hârtie si un pix sa scrieti demisia.Cine nu se inscrie in armată,poate sa lupte cu oricine,daca faci parte din o unitate de luptă ,trebuie sa lupti cu adversarul ,cu formele prescrise de legi.Altfel esti trădător.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?