Ungaria se transformă într-un hub de energie pe banii și resursele României

 
Gaze naturale la Marea Neagră
Gaze naturale la Marea Neagră
Gaze naturale la Marea Neagră Mircea Coșea

,,Politica noastră este una de neînţeles, care atentează la viitorul ţării - este prostie sau rea-voinţă?'' Se întreabă retoric economistul Mircea Coșea într-un interviu pentru Bursa.,,Ungaria se transformă într-un hub de energie folosindu-se de ţara noas­tră, a cărei situaţie este de-a dreptul îngrijorătoare'', a subliniat economistul Mircea Coşea, făcând referire la recentele declaraţii ale premierului ungar Viktor Orban care a declarat faptul că trei companii ungare au câştigat o licitaţie pentru a importa gazele din România şi că, în scurt timp, Ungaria va semna un acord cu România prin care, începând cu 2020, i se va permite ca în următorii 15 ani să importe anual, peste 4 miliarde metri cubi de gaze naturale din ţara noastră.

"Mă îngrijorează situaţia României şi mă gândesc ce va fi cu ea, deoarece, din zi în zi, politica este tot mai absurdă. În loc să dai acest gaz unei instituţii româ­neşti, iar el să fie apoi negociat de întreprinderea respectivă cu alţi parteneri, tu îl iei din Marea Neagră şi îl dai direct ungurilor care nici măcar nu res­pectă politica BRUA. Ungurii au rămas la «BRU», ei închid conducta acolo. Aşadar este clar că Ungaria se transformă într-un hub de energie pe banii şi resursele noastre!". 
     

Anul trecut, Budapesta a anunţat că gazoductul BRUA (Bulgaria, Româ­nia, Ungaria şi Austria) s-ar putea opri pe teritoriul ungar. 

Citiți mai multe pe Bursa.
     

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?