Un elev nevăzător nu mai are voie să fie asistat la ore de mama sa, în Prahova. Motivul e incredibil

 

Mama unui elev nevăzător Colegiului Naţional Alexandru Ioan Cuza din Ploieşti acuză conducerea unității de învățământ că nu îi mai permite să asiste la ore alături de fiul său dintr-un motiv incredibil. Aceasta nu ar fi luat apărarea colegilor fiului său, care au întârziat la ora de informatică și au primit absențe.Elevul, care este în clasa a X-a la profilul Filologie-Franceză, a fost însoțit la ore de mama sa încă din prima zi de liceu până în toamna anului trecut, mai exact 2 octombrie. Atunci, susține mama sa, colegii copilului său au întârziat la laboratorul de informatică şi au primit absenţe. ”Copiii s-au revoltat că nu le-am luat apărarea. Apoi, colegii s-au plâns doamnei diriginte de această situaţie, iar hotărârea dânsei a fost să nu mai particip la orele de curs, motivând că ceilalţi copii nu-şi pot trăi adolescenţa din cauza prezenţei mele... Am încercat cu legea în mână să obţin dreptul copilului meu”, a declarat Eugenia Barbu, mama elevului nevăzător, pentru corespondentul Medifax. Părintele susține că, după ce nu l-a mai asistat la ore, copilul său a început să nu mai țină pasul cu colegii săi. Acum poartă un reportofon care îl ajută să înregistreze lecţiile predate.

Reprezentanții colegiului susțin că părintele nu mai este lăsat să asiste pentru că intervenea în timpul cursurilor. „Dotat intelectual, un copil doritor de a se integra independent. Noi am constatat asta după un an de zile, cât mama sa l-a însoţit la ore. După un an, au existat reacţii din partea copiilor din clasă. Ceilalţi au reacţionat, la un moment dat, din dorinţa de a se dezvolta şi ei independent. Au spus că nu-şi mai doresc să participe mama copilului la ore pe motiv că dumneaei şi-a depăşit cumva atribuţiile în sala de clasă. Trebuia să aibă atitudinea unei umbre şi le făcea observaţii”, a declarat directorul Colegiului Naţional Alexandru Ioan Cuza din Ploieşti, Rodica Popescu, pentru sursa citată.

Inspectoratul Şcolar Prahova încearcă să găsească o soluție pentru rezolvarea acestui caz special.

sursa

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Daniel Amarandei
09 Feb 01:37
Asa cum ma asteptam, niste profesionisti in stiri deseneaza in articol ambele parti, chiar si daca usor inegal. Sunt multumit si cu atat, avand in vedere ce jucarie a ajuns presa in ziua de azi, Antena 3, te felicit pentru asta.. In ceea ce priveste cazul lui Rares, avand in vedere ca toata lumea isi doreste, cel putin declarativ, insertia sa intr-o societate de oameni fara dizabilitati, trebuie respectate atributele societatii in care urmeaza a fi integrat. Spuneti-mi, va rog, ce adolescent (fara deficiente de intelect) este insotit de mama la scoala la varsta de 16 ani!? E complicat, nu zic nu, insa acest tanar trebuie sa aibe oportunitatea sa-si gaseasca singur rostul si.. chiar daca nu are cele mai lungi aripi, trebuie investit cu incredere ca poate sa zboare singur. Mamei ii urez forta sa treaca peste aceasta incercare si incredere in cadrele didactice care, din interviurile urmarite de mine, chiar vor binele acestui om. Iar tie, Rares, daca ai cum sa afli de acest comentariu, iti urez forta sa treci peste acest moment, stiu ca nu e usor si clar, nu e vina ta, dar vreau sa ma crezi ca tuturor, de la profesori, pana la diriginte, colegi, parinti si mai cu seama, mamei tale, nu le este usor sa managerieze situatia asta. Trebuie sa ai rabdare, suntem oameni simpli, care nu se confrunta cu o provocare atat de curajoasa precum tu reusesti, se pare, cu brio, insa vreau sa stii, din perspectiva unui om de la distanta de eveniment ca toti sunt bine intentionati si ca toti lupta sa iasa cat mai bine pentru tine, asa cum stie fiecare. Iti tin pumnii sa treci usor peste moment, si iti doresc curaj! Mamei tale, repet, desi imi imaginez provocarile pe care le-a avut de infruntat pana acum, ii urez forta sa faca un pas in spate.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?