Tensiuni în creștere. Președintele Xi Jinping cere uriașei armate a Chinei să fie gata de război

 

Președintele Xi Jinping a cerut forțelor armate chineze să facă tot ce este necesar pentru a fi gata de luptă.

China este determinată să își pregătească și să își întărească uriașa armată în contextul disputelor teritoriale din Marea Chinei de Sud și a escaladării tensiunilor cu SUA pe diverse teme, de la războiul comercial până la statutul Taiwanului, notează Reuters.

Agenția oficială Xinhua îl citează pe președintele Xi Jinping care a spus vineri conducerii armatei că țara se confruntă cu riscuri și încercări și că forțele militare trebuie să fie gata de a-i asigura securitatea.

Xi, care este și președintele Comisiei Militare Centrale, a subliniat că forțele armate trebuie să stabilească strategii pentru noua eră și să fie gata de a purta un război. 

Topul forțelor militare. Acestea sunt cele mai puternice zece armate din lume 

Declarațiile au venit la doar două zile după o remarcă foarte importantă a lui Xi, care a subliniat că China își rezervă dreptul de a folosi forța pentru a obține ”reunificarea” cu Taiwanul și pentru a împiedica obținerea independenței.

În afară de Taiwan, principalul punct de conflict este Marea Chinei de Sud, pe care China o revendică aproape în totalitate, ân dauna mai multor state.

În ambele puncte, principalul oponent este SUA. Washingtonul insistă pe ”asigurarea libertății de navigație” în Marea Chinei de Sud, unde trimite în mod frecvent nave de război, spre iritarea Beijingului.

SUA oferă în același timp o susținere semnificativă Taiwanului.

Situația este tensionată suplimentar de războiul comercial deschis anul trecut de președintele Donald Trump.

 Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Jurca
19 Jan 10:45
Omul are o singura viata. E cea mai mare prostie sa isi doreasca sa moara si sa ucida pentru ''onoarea'' altora, chiar daca acei aceia sint ''conducatorii'' acelei organizatii ! A omori intentionat, neintentionat, cu masina, din greseala, e cel mai mare pacat ...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?