USR nu mai are răbdare. Vrea desființarea Secției Speciale până la sfârșitul anului

Friday, 06 December 2019, 11:39 Sursă: usr

Autor: Realitatea.NET

Liderul deputaților USR Stelian Ion, consideră că un motiv bun pentru desființarea SIIJ sunt și rapoartele Comisiei de la Veneția și ale Comisiei Europene, care au criticat structura.

Liderul deputaților USR Stelian Ion a afirmat, vineri, la RFI, că Secția Specială de Investigare a Infracțiunilor din Justiție ar trebui desființată până la sfârșitul anului, deoarece este un moment prielnic, în contextul rapoartelor GRECO și MCV. El consideră că și PSD ar putea susține demersul.

„Până la sfârșitul anului, ar trebui desființată această secție (Secția Specială de Investigare a Infracțiunilor din Justiție - n.r). O prelungire scade șansele, pentru că e un moment prielnic. Și cei din PSD au declarat că dacă magistrații în majoritatea lor susțin desființarea, vor merge și ei pe desființare, atunci ăsta este momentul cel mai potrivit pentru a ajunge la acest rezultat”, a afirmat liderul deputaților USR, Stelian Ion, vineri, pentru RFI.

Stelian Ion consideră că un motiv bun pentru desființarea SIIJ sunt și rapoartele Comisiei de la Veneția și ale Comisiei Europene, care au criticat strructura.

„Din punctul nostru de vedere, desființarea Secției Speciale este singura variantă corectă în momentul de față și este și în acord cu solicitările organismelor internaționale, mă refer la GRECO, mă refer la Comisia de la Veneția, dar și Comisia Europeană în cadrul raportului MCV, practic, au ajuns la aceeași concluzie”, a motivat deputatul.

Experții Comisiei Europene au criticat, în raportul MCV, înființarea Secției de Investigarea Infracțiunilor din Justiție, iar în document este recomandat în mod explicit desființarea acestei structuri.

Pe ordinea de zi a ședinței de vineri este înscris un memorandum cu tema „Evaluarea cadrului legal cu privire la organizarea şi funcţionarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ - n.r.) şi propuneri”, realizat de ministrul Justiției Cătălin Predoiu.Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2019-12-06 12:09:42
Demolati tot sau numai ce a făcut PSD pentru drpturi egale cu procurorii

PSD-isti,unde sunteti bre,nu auzici ce comandă seful ?Păi au venit la guvernare sa ceretezi abuzurile procurorilor,atunci cu cine mai guvernează ?Să vina si Codrina inapoi să-lase daracului pe procurorul european ,ca angajatii UE sunt beneiciari de imunitate si nu-i poate cerceta iar oamenii simpli nu ajung la procuror decât daca intră în poloitia de stânga.

2019-12-06 12:13:45
plugariu

Da bro, am inteles, ce tot repeti ca papagalul aceeasi stire fara sa o dezvolti ??

2019-12-06 12:20:20
Simion Nadea

Mai limbricilor din guvernul Ludovic orban, Nu vreti sa aplciati LEGEA PENSIILOR CONFORM LEGII 127/iulie 2018 PROMULGATA DE SEFUL VOSTRU KLAUS WERNER IOHANNIS DAR AVETI BANI PENTRU MASINI HIBRIDE ? NU VA ESTE RUSINE LA TOTI ? SECTIA PENTRU INVESTIGAREA INFRACTIUNILOR DIN JUSTITIE SI-A DEMONSTRAT FIABILITATEA ASA CA VOI CEI DIN ACEST APRTID USR CARE NU AVETI NICIUNF EL DE DOCRTRINA, DECAT DOCTRINA ALINES , DUCETI-VA MAI ACASA.!!!! aceasta sectie siij si-a demonstrat utliltatea pentru procurorii nu sutn dumenzei si trebuie sa raspunda si ei pentru faptele jegoase care le fac in numele jsutitiei.!!!!! toti idiotii se fac procurori in tara asta.!!! mai mu cneste coineva in romania ?? se mai cosntruies autostrazi in romania? de dimineata pana seara vorbim numai si numai de jsuttie de parca justitia ne aduce plusvaloare!!!!!! termianti odata si veniti cu proeicte mari pentru romania !!!!!!!

2019-12-06 12:29:35
plugariu

Simion Nadea: esti un prost si-ti place sa mananci mult cacat total aiurea ! Tie ti-e frica de pierderea pensiei speciale, cam asa te miros eu, javra parvenita si basinoasa !!! Iar SIIJ n-are ce cauta in sistemul de Justitie romanesc bai, p.la - verde !

2019-12-06 12:29:57
Mierla Bogan

aLO, usr SE AUDE AVETI DOAR 15000 MEMBRI DE PARTID SI VRETI VOI SA INTOARECTI JSUTITIA CU ROTILE IN SUS.!!!! ACEASTA SECTIRE DE INVESTIGARE A INFRACTIUNILOR IN JUSTITIE TREBUIE SA RAMANA.!!! SA STIE SI PROCURORII SI JUDECATORII DIN ROMANIA CA AU UN DUMENZEU SI DACA SUTN CURATI CU ATAT MAI BINE.!!!!MAI BINE LUPTATI PENTRU DESFIINTAREA PENSIILRO SPECIALE DE CARE NU SUFLATI NICIO VORBA.!!!! DE CE ? PENTRU C ASUNTETI CU TOTII APRTASI.!!! V-ATI BAGAT CU TOTII IN POLITICA S ANE FACETI PRAF.!!!! PUNETI-VA INTREBAREA DACA IN ROMANIA SE MAI CONSTRUIESTE CEVA IN ULTIMII 10/15 ANI????? NU FITI POPULISTI !!! NU AVETI NICIUN FEL DE DOCTRINA!!!

2019-12-06 13:37:25
Eradicati infracțiunile ,lăsati-le pe ălea din justiție,ca n-am ajuns in comunism.

Dl Plugaru,porniti ,corect,de la premiza că procurorii sunt instrumentu luptie USR,suținut de presedinte,impotriva ciumei rosii.Atunci cu dracului,să iertați,sa trimiti in judecată un codos ?Stiti ceva dle Plugaru ,secția asta care vă stă in gât ,se ocupă cu i n f r c ț i u n i l e comise de magistrati ,nu ce telefoanele primite de ei de la secu si de la mai cine stiti al dracului de bine,ca si mine.

Alte articole din: Ultimele Stiri