Ședință crucială la Palatul Victoria! Orban are pe masă proiectul de lege privind abilitarea guvernului de a emite ordonanțe

Thursday, 05 December 2019, 23:07 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

Guvernul se reuneşte, vineri, în şedinţă, pe ordinea de zi aflându-se proiectul de lege privind abilitarea Executivului de a emite ordonanţe, dar şi asumarea răspunderii pe abrogarea ordonanţei de urgenţă referitoare la transportul şcolar gratuit al copiilor din judeţe.

Potrivit agendei şedinţei, membrii Executivului vor avea în dezbatere proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe, ordonanţa de urgenţă privind siguranţa feroviară, o hotărâre pentru formalităţile de raportare aplicabile navelor la sosirea în şi/sau la plecarea din porturile româneşti şi o altă hotărâre referitoare la declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării \"\"Varianta de ocolire Bacău\"\".

Tot în şedinţa de vineri, Guvernul va decide asumarea răspunderii pe abrogarea OUG 51/2019, care blochează transportul şcolar gratuit al copiilor la nivel de judeţ. Anunţul a fost făcut, joi, pe Facebook, de vicepremierul Raluca Turcan. Aceasta a scris că transportul pentru elevi şi profesori trebuie să intre urgent în sfera serviciilor publice.

"Elevii care fac naveta la şcoală trebuie să aibă la dispoziţie transport public, ca să circule în siguranţă, nu să-şi rişte viaţa făcând autostopul. Nu putem să cerem performanţă copiilor, dacă nu le oferim siguranţă şi condiţii decente în care să înveţe", a afirmat Turcan.

Pe agenda Executivului se mai află, de asemenea, două hotărâri care privesc Trezoreria Statului, una pentru rectificarea bugetului instituţiei pe 2019, iar cealaltă pentru aprobarea bugetului pe anul 2020.

Membrii Executivului vor lua în dezbatere aprobarea mai multor memorandumuri cu privire la: aprobarea Planului anual de transpunere a directivelor Uniunii Europene; acordarea de asistenţă Albaniei în operaţiunile de expertizare a structurii clădirilor post-cutremur; evaluarea cadrului legal cu privire la organizarea şi funcţionarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie şi propuneri.Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2019-12-06 08:23:31
Paine si circ in Romanica

Au toata puterea sa dea drumul la treaba, sunt legi suficiente cu care pot lucra numai sa stie sa le puna in practica. Nu a mai tras nimeni atat de mult de timp la actul de guvernare precum Bufonii astia. Daca nu stiu ce sa faca, macar sa copieze pentru inceput ce au facut ceilalti.

2019-12-06 09:22:23
Paine si circ in Romanica

Trebuie sa marturisesc ca sint profund dezamagit de cind cu ''bufonii'' care habar nu au sa ciordeasca si vorbesc despre popor si tara de parca ar avea vreo valoare ! Cum a disparut taicutza nu mai am cui sa ii ling chiolotii si se simte la finantze ca nu mai baga nimeni nimic la pusculitza ! Gasca de ciordaci a facut atita paguba incit are trebui o generatie de oameni normali sa repare toate aberatiile si distrugerile provcate de gasca lui taicutza ! Offf, offf, offf, cum a ajuns el la mititica doar ca le-a refuzat copiilor protectia statului si ia lasat sa se descurce cu brutele si abjectii !!! Cum sa il acuzi ca are insula !!! Sau pentru o nimica toata de 27 de meleoane de euroi ... pai asta e om de baza, de viitor, e scula de scula !!!

2019-12-06 10:26:24
Paine si circ in Romanica

Romania nu s-a confundat si nu se confunda cu Dragnea Dancila si alti PSD-isti invocati insistent in presa din lipsa subiectelor pe guvernarea Bufonilor, nici cu ciorditorii gunoiului Basescu. Romania trebuie condusa de oameni cu experienta in diversele domenii guvernamentale primare pentru tara, oameni capabili sa faca diferenta intre cateleala si taiatul frunzei pe la TV si Fuckbook si munca la minister si in guvern, oameni care sa stie ce-i ala un buget si cum se alcatuieste, sa stie cum sa abordeze organismele financiare internationale astfel incat sa obtina imprumuturi avantajoase, oameni cu discernamant capabili sa faca fata cerintelor CSAT, nu ne trezim brusc cu bufonul plicar Sica Mandolina si penibila Kill Bill la conducerea guvernului, doua maimute lesinate care nu pot sa justifice nici macar hainele de pe ei sau pantofii din picioare. Economistul imbecil Citu care atat de profesionist este incat a trebuit sa-i sugereze Isarescu ca daca inchide bugetul pe inflatie 4 la suta, s-a lins pe bot de imprumuturi si nenoroceste Romania. 7 ani de stat pe bara sunt multi dar nu asa de multi incat sa netezeasca creierele astora complet, poate lui Mandolina de la tuica de pufoaica dar prostovanilor celorlalti? Asa cred ca au fost din totdeauna altfel nu taiau frunza la caini toata viata bugetari cu trai asigurat de la plicurile cu spagi.

Alte articole din: Ultimele Stiri