În comuna Valea Doftanei, din judeţul Prahova, s-a ţinut cea de-a şasea ediţie a Festivalului Caşcavelei, un târg de toamnă unde mii de producători din judeţ şi nu numai ies cu roadele la iveală. De la festival nu au lipsit voia bună, pastrama, ţuica, dar mai ales caşcaveaua - vedeta festivalului.
Vizitatorii festivalului au avut parte de mese pline de bunătăţi, unde nu au lipst celebrele roţi galbene de caşcavele. În cadrul festivalului pe lângă produsul traditional-caşcavea, cei prezenţi au avut ocazia să deguste multe alte produse specifice zonei, printre care urda, telemeaua de vacă sau faimoasa brânză de burduf.
Caşcaveaua din Valea Doftanei, un sortiment de cascaval produs după o reţetă transmisă din generaţie în generaţie, a fost înregistrată ca marcă locala.
"Acest produs, caşcaveaua, a fost omologat anul trecut Văii Doftanei şi pe lângă caşcavea găsim urdă, pastramă, muzică şi voie bună. E ziua muntelui unde sunt invitaţi fii satului", a spus primarul comunei Valea Doftanei, Gheorghe Mosor.
Plăcinta dobrogeană
O plăcintă dobrogeană uriaşă, să ajungă pentru toată lumea! Cu aşa bunătate s-au delectat azi locuitorii comunei Cumpăna din judeţul Constanţa. Plăcinta a fost făcută special cu ocazia Zilei Recoltei.
Plăcinta preparată la Cumpăna a avut zece metri lungime, 60 de centimetri lăţime şi a cântărit 125 de kilograme. Ingredientele folosite au fost cât se poate de simple.
"Făină albă de Dobrogea, stafide, ouă, brânză şi celelate ingrediente, zahăr", a mărturisit bucătarul.
Ingredintele au fost comune, dar rezultatul a întrecut aşteptările.
Mulţumiţi de rezultat, locuitorii din Cumpăna vor să prepare la anul o plăcintă şi mai mare.